A NAV ráment az alkoholra

Félmillió üveg töményt foglaltak le
Vágólapra másolva!
Több mint félmillió üveg szeszes italt foglaltak le a NAV Fejér megyei végrehajtói annál az ital-nagykereskedésnél, amelyre korábban 100 millió forintos bírságot szabtak ki a pénzügyőrök, közölte az adóhatóság.
Vágólapra másolva!

A társaság nyolc megyében működő tíz telephelyén egyszerre jelentek meg a NAV munkatársai. Az adóhatóság közlése szerint csak a Fejér megyei lerakatnál két napig tartott a hétmillió forint értékű árukészlet lefoglalása. Az égetett szeszes italokat a NAV árverési raktárába szállították. Mint írják, a lefoglalt árukészlet a jövedéki bírság fedezetét biztosítja.

Whiskytől a likőrökig

Az egyhetes akcióban a NAV a féldecistől a 4,5 literes kiszerelésig összesen több mint félmillió üveg szeszesitalt foglalt le:

  • 16 ezer üveg whiskyt,
  • 422 ezer üveg vodkát,
  • 14 ezer palack bort és
  • 81 ezer üveg különféle likőrt, rumot, tequilát, keserűlikőrt és egyéb égetett szeszes italokat.

Mivel ez a mennyiség fedezte a társaság bírságtartozását, a hatalmas sör-, bor- és üdítőkészletet nem érintette a NAV intézkedése.

Félmillió üveg töményt foglaltak le Forrás: NAV

A jövedéki bírságot a NAV Bács-Kiskun Megyei Vám– és Pénzügyőri Igazgatósága szabta ki, és a lefoglalásban Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Pest, Vas és Veszprém megye adóigazgatóságának munkatársai vettek részt, írja közleményében az adóhatóság.