Még el se indult, máris kimerült a mosógépcsere-program

2015.07.01. 13:46

Forráskimerülés miatt határozatlan időre felfüggesztette szerdán a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a mosógépcsere-pályázatok benyújtását a nyugat-dunántúli régióban.

A régióban csütörtökön 12 óráig lehet még pályázatokat benyújtani. A közleményben megjegyzik: a pályázati útmutatóban meghatározott feltételeknek megfelelő pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban.

 A tárca felhívja az érintettek figyelmét arra, hogy a benyújtott pályázatokkal kapcsolatos kommunikáció a pályázati portálon keresztül történik. Az Otthon melege program keretében meghirdetett, energiamegtakarítást eredményező mosógépcsere-pályázat július 1-jén indult, elsőként a nyugat-dunántúli régióban. 

A pályázat keretében országosan összesen 500 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak a nyertesek, ezt osztotta fel a tárca régiókra, a lakosságszám arányában. 

A pályázat beadása régiónként időben eltolva történik.   A vissza nem térítendő támogatás mértéke a vásárlás időpontjában érvényes bolti ár 50 százaléka, de készüléktípusonként limitált a felső határ.  Az A+ kategóriájú mosógép beszerzése esetén 25 ezer, A++ mosógépnél 40 ezer, míg A+++ kategóriájú gép vásárlásakor 45 ezer forint a támogatás legnagyobb összege. 

A mosógép cseréjével minimum 10 százalékos energiamegtakarítást, vagy minimum évi 20 kilogramm szén-dioxid-megtakarítást kell elérni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK