Lelopta a bankkártyák adatait egy boltos

forint pénz pénzügyek pénztárca bankkártya bankjegy papírpénz érme apró aprópénz pénz pénzügyek pénztárca bankkártya papírpénz érme apró aprópénz
Vágólapra másolva!
Csalás miatt indult eljárás egy budapesti eladó ellen, aki egy saját maga által készített technikai eszköz segítségével "lopta" a vásárlók bankkártyaadatait egy belvárosi üzletben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.
Vágólapra másolva!

Az így megszerzett kódok felhasználásával a 24 éves férfi

18 alkalommal vásárolt az interneten 2015 februárjában és márciusában,

megcsapolva az áldozatok számláját.

Nem vették észre a trükköt

A tájékoztatás szerint a gyanúsított az adatokat egy, az V. kerületben, a Báthory utcában működő üzlet alkalmazottjaként, a bankkártyás fizetések alkalmával szerezte meg a sértettektől. A csalás elkövetése során a plasztikkártyák minden esetben a sértettek birtokában maradtak, azokról a kártyaadatokat az eladó észrevétlenül olvasta le egy általa készített eszköz segítségével.

Fotó: Origo

A rendőrök a férfit július 1-jén, szerdán fogták el, a gyanúsított a kihallgatása során beismerő vallomást tett. Csalás miatt indított eljárást ellene a BRFK, egyúttal előterjesztést tettek az előzetes letartóztatására - közölte a rendőrség.