Nincs több pénz a mosógépcserékre Dél-Dunántúlon

2015.07.06. 11:25

Forráskimerülés miatt határozatlan időre felfüggesztette hétfőn a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a mosógépcsere-pályázatok benyújtását a dél-dunántúli régióban.

A régióban július 7-én 12 óráig lehet még pályázatot benyújtani. A közleményben kiemelték: a pályázati útmutatóban meghatározott feltételeknek megfelelő pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK

A pályázat keretében országosan összesen 500 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak a nyertesek, ezt osztotta fel a tárca régiókra, a lakosságszám arányában. 

A pályázat beadása régiónként időben eltolva történik.  A vissza nem térítendő támogatás mértéke a vásárlás időpontjában érvényes bolti ár 50 százaléka, de készüléktípusonként limitált a felső határ. Az A+ kategóriájú mosógép beszerzése esetén 25 ezer, A++ mosógépnél 40 ezer, míg A+++ kategóriájú gép vásárlásakor 45 ezer forint a támogatás legnagyobb összege. 

A mosógép cseréjével minimum 10 százalékos energiamegtakarítást, vagy minimum évi 20 kilogramm szén-dioxid-megtakarítást kell elérni.