Négy pécsnyi magyar a LinkedInen

LinkedIn
LinkedIn. A Linkedin a világ legnagyobb üzleti közösségi hálózata
Vágólapra másolva!
A héten a hazai felhasználók száma elérte a 600 ezret az egyik legrégebbi, üzleti szempontból pedig a legfontosabb közösségi oldalon.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan a magyar LinkedIn-tagság 2015. július 9-én érte el a hatszázezres létszámot. Négy évvel korábban pontosan a negyede, 150 ezer tagja volt a közösségi oldalnak, ez a szám 2013 elejére duplázódott meg, majd egy évvel később már félmillióan használták hazánkban – mondta el Bánki Tamás LinkedIn Szakértő, a DrLinkedin.hu tulajdonosa, aki 2011 óta tart képzéseket az üzleti élet Facebookjának is nevezett oldalban rejlő potenciálról.

Pécsi Ferenc tartalommarketing-szakértő úgy véli, az volna az egészséges, ha a magyar felhasználók már az egymilliót is elérték volna, a valódi információ pedig az aktív felhasználók száma lenne, de ez nem kimutatható. „Nem véletlen, hogy a magyar nyelv még mindig nem kapta meg a hivatalos nyelv státuszt a felületen" – teszi hozzá.
Forrás: commons.wikimedia.org

A legfrissebb adat szerint annyi vállalkozó, marketinges, tartalomgyártó, startupper és egyéb üzleti felhasználó él a LinkedIn lehetőségeivel, mint Pécs lakosságának négyszerese.

Ami a területi elosztást illeti, a Kaliforniában 12 évvel ezelőtt megalapított LinkedIn statisztikájában a 200 ország között kiütéssel győz az Egyesült Államok (107 millió felhasználó), dobogós még India (28 millió felhasználó) és Brazília (19 millió felhasználó). Svédországban, Dániában, Írországban és Malajziában mintegy 1 millió körüli üzletember használja a felületet.