Ciprasz nem hisz a megállapodásban, amelyet aláírt

Vágólapra másolva!
Nem hisz a nemzetközi hitelezőkkel hétvégén aláírt megállapodásban Alekszisz Ciprasz görög kormányfő, de mint mondta, hajlandó azt végrehajtani és vállalja érte a felelősséget.
Vágólapra másolva!

Bosszúálló hitelezők

Ciprasz az állami televízióban elhangzott kedd esti interjújában hangsúlyozta: bízott benne, hogy a népszavazás majd hozzásegíti Görögországot egy jobb egyezséghez, és nem teszi kockára az ország euróövezeti tagságát. A referendum miatt a hitelezők azonban bosszúálló magatartást tanúsítottak - tette hozzá.

Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, Francois Hollande francia elnök és Charles Michel belga pénzügyminiszter ( Forrás: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert

Szerdán szavazhat a görög parlament

A görög kormányfő a Brüsszelben kötött megállapodással kapcsolatban elmondta azt is, hogy a fiskális kiigazítások még mindig enyhébb hatásúak lesznek, mintha a közalkalmazotti béreket és a nyugdíjakat kellene csökkenteni. Kormányzati források szerint a görög parlament szerdán késő este szavaz a takarékossági és reformintézkedések első csomagjáról.