A magyar határzáron ironizál a Daily Mail

Vágólapra másolva!
A szerb határon épülő kerítésről ír a brit Daily Mail. A lap szerzője láthatóan kevéssé hisz annak sikerében, ironikusan "sok szerencsét" kíván a migrció megállításához.
Vágólapra másolva!

"Sok szerencsét ehhez! Magyar katonák határzárat építenek, amitől azt remélik, megállítja a példátlan mértékű bevándorlást Szerbia felől." Ezzel a címmel jelent meg az épülő határzárról szóló cikk a Daily Mail brit bulvárlapban. A cím csak az első ránézésre tűnik jókívánságnak, a használt szófordulat, a "good luck with that" az angol nyelvben inkább gúnyos üzenetű, esélytelen vállalkozások kapcsán kerül elő.

A lap számos felvételt is közölt az épülő - az eredeti tervekkel ellentétben csak 3 méter magas - kerítés épüléséről, valamint idézi Nógrádi Zoltánt, Mórahalom polgármesterét, aki azt mondta, "nem volt jobb ötletünk, hogyan oldjuk meg ezt a tarthatatlan helyzetet."

A magyar bevándorlást sem támogatják

A Daily Mail egyébként meglehetősen bevándorlás-ellenes lapnak számít, 2013-ban például arról is írtak, hiba volt feloldani a Magyarországgal szemben az EU-csatlakozás elején érvényben lévő, a munkavállalást gátló korlátozásokat. Nagy-Britanniában több mint 300 ezer magyar bevándorló él, többségük, mintegy 200 ezer ember Londonban.