Újabb kutakat építhet a Mol Romániában

2015.07.16. 16:38

Két kőolajtársaság, a Mol Románia és az OMV Petrom építhet üzemanyagtöltő állomásokat a dél-erdélyi autópálya mentén, közölte honlapján a romániai Autópályák és Országutak Országos Társasága.

A társaság közleménye szerint aláírták a szerződést a Mol Romániával az autópálya melletti szolgáltató egységek létesítéséről. A Mol az Arad és Temesvár, Temesvár és Lugos, Déva és Szászváros közötti szakaszon építhet a pálya mindkét oldalán egy-egy töltőállomást és kereskedelmi egységet, a Szászváros és Nagyszeben közötti szakaszon pedig a pálya mindkét oldalán két-két töltőállomást és kereskedelmi egységet.

Az OMV Petrom egy nappal korábban írta alá a szerződést a Nagylak és Arad, Lugos és Déva közötti szakaszon a pálya mindkét oldalán építendő egy-egy egységről, és a Szászváros és Nagyszeben közötti szakaszon a pálya mindkét oldalán építendő két-két egységről.

Néhány hónapja van a cégeknek

A társaságok versenytárgyaláson nyerték el a töltőállomások létesítésének a jogát. Narcis Neaga, az autópályatársaság vezérigazgatója közölte, a szerződés értelmében októberig kell megépíteni a kiszolgáló egységeket, modern és civilizált körülményeket biztosítva az autópályán közlekedők számára.

Tovább terjeszkedik a MolForrás: MTI/Balázs Attila

A Mol Románia egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy 15 százalékos részesedést ért el a romániai üzemanyagpiacon. A Mol-csoport februárban megvásárolta a 42 benzinkúttal rendelkező ENI Románia olajipari társaságot, és ezzel 208-ra növelte romániai üzemanyagtöltő állomásai számát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK