Nyolc hónapi fizetésüket kaphatják meg bónuszként az uniós források lehívását felügyelő kormányzati alkalmazottak, ha az előző ciklus összes pénzéhez hozzájut Magyarország. Ezt Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára mondta.

Négyhavi jutalmat már megkaptak a pályázati intézményrendszer munkatársai, mert időarányosan teljesülni látszik a cél. A Világgazdaság arról ír: az előfinanszírozott támogatások egy részéhez azonban nem biztos, hogy hozzájut a költségvetés, több program esetében ugyanis Brüsszel felfüggesztette a kifizetéseket.

Csepreghy Nándor, helyettes államtitkárFotó: Szabó Gábor - Origo

A legfrissebb adatok szerint elérte a 7800 milliárd forintot a 2007–2013-as fejlesztési ciklusban a támogatások értéke, vagyis idén már több mint 900 milliárd uniós forrás jutott el a kedvezményezettekhez.

Óriás bónusz

A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára elmondta: a június végére előírt szintet már június 10-én elérte a kifizetések értéke. „A munkatársak újabb négyhavi bónuszt kapnak, ha az év végén a teljes évre előírt szintet is teljesíteni tudja az intézményrendszer” – tette hozzá.

A százszázalékos forráslehívás érdekében alkalmazott ösztönző rendszerre még egy februárban megjelent kormányhatározat ad lehetőséget.