Vesztegetés miatt vádat emeltek Balmazújváros polgármesterre ellen

Vágólapra másolva!
Vesztegetés miatt vádat emeltek Veres Margit Balmazújváros független polgármestere ellen. Veres Margit még az előző, fideszes polgármester munkatársaként követhetett el bűncselekményt.
Vágólapra másolva!

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke pénteken lemondásra szólította fel a polgármestert. Kiemelte, Veres Margit a bűncselekmény elkövetésének időszakában jegyzőként dolgozott Tiba István fideszes polgármester mellett, akit azóta Lázár János miniszter a hajdú-bihari fejlesztéseket koordináló miniszteri biztosnak nevezett ki.

Veres Margit 2014-ben a Fidesz támogatásával lett a város vezetője, pedig ekkor már folyt ellene a nyomozás. A választás előtt Veres Margit a város jegyzője volt, a gyanú szerint ekkor követett el bűncselekményt.

Új autó a bizonyíték

2013-ban, amikor Balmazújváros ban új sportcsarnokot nyitottak, az önkormányzat 180 millió forintos rendkívüli támogatással segítette a beruházást, amelyet egy helyi vállalkozó, K. Sándor irányított, aki az ügy másik gyanúsítottja.

A gyanú szerint Veres Margit kenőpénzt fogadott el K. Sándortól, hogy ő kapja meg az építési jogokat. A nyomozók szerint a vesztegetés során Veres Margit többek között egy új autót is kapott, a polgármester viszont azt állítja, saját pénzéből vette azt. Jelenleg a rendőrség vizsgálja, hogyan került az autó a polgármester birtokába.