Ők a leggazdagabb párok a világon

Bill Gates és felesége
Vágólapra másolva!
Legfrissebb kutatások szerint a dúsgazdagok kevésbé válnak. A MarketWatch most összeállította, hogy kik azok a tehetős párok, akik nem tágítanak egymás mellől, és együtt gyarapítják tovább vagyonukat.
Vágólapra másolva!

A kutatás kiemeli, hogy azok a házastársak, akik évente több mint 125 ezer dollárt (35 millió forint) keresnek meg, 51 százalékkal kevésbé válnak mint, akik évi 25 ezer dollár (7 millió forint) alatt visznek haza éves szinten.

Íme, a világ legtehetősebb párjainak ranglistája a MarketWatch összeállítása szerint:

1. A világ leggazdagabb párja kétség kívül Bill Gates és felesége Melinda, aki a Microsoft vezér alkalmazásában állt, amikor megismerkedtek. Ez már lassan 21 éve történt, a párnak a házasságból két lánya és egy fia született. A pár 85,7 milliárd dolláros (24 ezer milliárd forint, ami megközelíti Magyarország éves GDP-jét) vagyon fölött rendelkezik, melyből többek között létrehozták a Bill & Melinda Gates Alapítványt, ami főleg mezőgazdasági, egészség- és oktatásügyi fejlesztéseket támogat.

Bill Gates és felesége, Melinda Forrás: Justin Sullivan/Getty Images

2. Úgy tűnik, nemcsak a szoftverek, de a divat is jól jövedelmez. A tabella második helyezettje a spanyol Amancio Ortega és neje Flori Perez, akik hosszú, együtt töltött évek során egészen 70,7 milliárd dollárt (közel 20 ezer milliárd forint) gyűjtögettek össze. Vállalkozásuk, az Inditex Csoport egyik legismertebb márkája a Zara.

Amancio Ortega és felesége Forrás: Xurxo Lobato/Cover/Getty Images

3. A dobogó legalsó fokán Warren Buffett és Astrid Menks állnak, akiknek együttes vagyona 65 milliárd dollárt (18 ezer milliárd forint) tesz ki. A nagyobb ismertségnek örvendő befektetési guru, Buffett jelenleg is a Berkshire Hathaway holding elnöke. Az óriás konglomerátum olyan híres világmárkákban rendelkezik jelentős tulajdonrésszel, mint a Mars, a Coca –Cola, az IBM, de az USA egyik legnagyobb befektetési bankjában, a Wells Fargoban is szép részesedést tudhat magáénak.

Warren Buffett és felesége Forrás: Matthew Staver/Bloomberg News

4. David és Julia Koch összesített vagyona már közel egy húszassal kevesebb, mint a bronzérmes páré, viszont ez az összeg is dollár milliárdokban értendő. A Koch pár a legutóbbi adatok szerint 47,5 milliárd dollár (13,3 ezer milliárd forint) boldog tulajdonosa. A Koch óriásvállalatot 1940-ben még David apja alapította (így örökségen keresztül jutott a vagyonhoz), ami a jól jövedelmező olajszegmensre koncentrált. A Koch Industries azóta számos szektorban érdekelt, többek közt a vegyiparban és a nyersanyag kereskedelemben.

David H. Koch és felesége Forrás: Ben Gabbe/Getty Images

Családban marad

5. David bátyja, Charles és Elizabeth Koch egy picit „szegényebben” élnek, mint a testvéréék. A pár egész pontosan 47,4 milliárd dollárnyi vagyon fölött rendelkezhet. Charles és David Koch együtt alapították a Koch Industries-t, amelyből befolyó pénz mindkét családot - igazságosan elosztva – eltartja.

Charles Koch Forrás: Bloomberg

6. A hatodik helyre megérkezett a feltörekvő Kína is. Wang Jianlin és Lin Ning 40,7 milliárd dolláros (11 ezer milliárd forint) vagyonból tengetik a mindennapjaikat. Az ingatlanmágnás Wang Jianlin a Dalian Wanda Csoport elnöke, ami a kínai ingatlanpiac meghatározó szereplője.

Wang Jianlin Forrás: ChinaFotoPress via Getty Images

7. A hetedik helyre rangsorolódott az Amazon vezér Jeff Bezos és felesége, Mackenzie. Bár az összeállításban még 39,8 milliárd dolláros vagyonérték szerepel, érdemes hozzátenni, hogy a csütörtök este napvilágot látott kedvező Amazon gyorsjelentés hatására a Bezos birtokában lévő részvénycsomag értéke közel 7 milliárd dollárral emelkedett, így a pár vagyona már 47 milliárd dollár körül járhat, ami ezen a listán már a 6. helyre rangsorolná őket.

Jeff Bezos és felesége Forrás: Dimitrios Kambouris/Getty Images

8. Bernard Arnault és Hélène Mercier együttes vagyona 38,7 milliárd dollár, amelyet a luxustermékekre koncentráló LVMH, ismertebb nevén LVMH Moët Hennessy - Louis Vuitton vállalatból gyűjtöttek össze, részben örökség útján (Arnault apja révén).

Bernard Arnault Forrás: CHRISTOPHE ENA/AFP/Getty Images

Akiket jól tartunk

9. Mark Zuckerberg és Priscilla Chan mindössze 200 millió dollárral kisebb vagyonnal rendelkeznek, mint a Vuitton táskákból meggazdagodott házaspár. A Facebook alapítója és neje 38,5 milliárd dollár (10,7 ezer milliárd forint) fölött rendelkezik.

Mark Zuckerberg és felesége Forrás: teve Jennings/Getty Images for Breakthrough Prize

10. James and Lynne Walton 36,5 milliárd dolláros vagyonukkal szorultak a tabella utolsó helyére. Walton édesapjától örökölte az Egyesült Államokban közismert és jól jövedelmező Walmart üzletláncot.

James Walton Forrás: Wal-Mart Stores Inc./Wesley Hitt