Vágólapra másolva!
Egyszerre nyolc cég olvad be a Mediaworks Hungarybe. A vállalatnak már most 63 márkája és 700 alkalmazottja van.
Vágólapra másolva!

Egy csapásra nyolc cég olvad be a Mediaworks Hungary Zrt.-be, írja a Napi.hu. a Julius Media Holding Kft., a Mediaworks Kiadó és Nyomda Kft., a Mediaworks Regionális Kiadó Kft., a Zöld Újság Zrt., a Petőfi Lap- és Könyvkiadó Kft., a Népújság Kft. Békéscsaba, az Mworks Print Zrt., valamint a Mediaworks Magazines Kiadó Kft. június 29-én döntött a beolvadásról.

A tervek szerint az egyesülés dátuma 2015. október 31.,

vagy ha a cégbírósági bejegyzést addig nem teszik meg, a bejegyzés napja.

Osztrák kézben van

Tavaly október elsején jelentették be, emlékeztet a lap, hogy megalakult Magyarország egyik legnagyobb médiavállalata Mediaworks Hungary Zrt. néven. A cég tulajdonosa az osztrák Vienna Capital Partners (VCP), amely a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyása után megvásárolta a magyarországi Ringier- és Axel Springer-érdekeltségek jelentős részét. A Ringier korábbi felső vezetése az új cégcsoportban kiegészült az Axel Springer regionális vezetésével. Akkortól a létrejött cégcsoportot Mihók Attila vezérigazgató és Katona Viktor vezérigazgató-helyettes vezette.

63 márkája van

Az akkori bejelentés szerint 15 milliárd forint feletti éves árbevételű csoportnak 63 médiamárkája - közte a Nemzeti Sport, a Népszabadság és a Világgazdaság - és több mint 700 munkavállalója van. A cégcsoport része a Mediaworks Nyomda (volt Ringier Nyomda) is, valamint többségi tulajdonosa a Medialog Zrt. terjesztőcégnek is.