Még sosem gyártottak ennyi Audit Győrben

audi tt roadster audi győr gyárlátogatás 2014.
Vágólapra másolva!
Több mint egymillió gyártott motorral és 84 ezer, a gyártósorról legördülő autóval eddigi legmagasabb termelési volumenét érte el az idei év első félévében az Audi Hungaria Motor Kft., közölte a győri székhelyű vállalat.
Vágólapra másolva!

Közleményük szerint 1 067 525 motort gyártottak az idei év első hat hónapjában, amely 1289-cel több, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Mintegy 817 ezer négy-és öthengeres Otto-és dízelmotort, 228 ezer hathengeres és több mint 22 ezer nyolc-és tízhengeres motort gyártottak, amelyeket a Volkswagen-konszern több mint 30 telephelyére szállítottak.

Fél év alatt több mint 80 ezer autót gyártottak Győrben Fotó: Bielik István - Origo

Összesen 84 888 autó gördült le a gyártósorról az első hat hónapban, amely 18 284-gyel volt több, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

A legnagyobb motorgyár marad

Az Audi Hungaria Motor Kft. termelése 2015-ben nem nő majd, igaz, nem is csökken, mondta korábban az Origónak a cég kommunikációs vezetője. „Vállalatunk motorgyára 2015-ben az elmúlt évi (1 973 734 darab) rendkívül magas termelési szintet célozza meg” – fogalmazott Lőre Péter, aki szerint ennek eredményeképpen

A kommunikációs vezető szerint a motorgyártás nem nő majd, a győri üzemben több kész autót terveznek legyártani idén. Ez annak köszönhető, hogy idén újabb modellek is készülnek Magyarországon.