Moszkva nem akarja olcsóbban adni a gázt

Vlagyimir Putyin orosz elnök
(Paks II.)
2015.02.17.
Vágólapra másolva!
Török tisztviselők szerint Törökország és Oroszország felfüggesztette a Török Áramlatról szóló tárgyalásokat. Az oroszok nem akarták aláírni a gázárról szóló megállapodást, aminek keretében Törökország kedvezményes áron kapná az orosz gázt. A tárgyalások felfüggesztésével felborult a projekt ütemterve. A Gazprom nem kommentálta a tárgyalások felfüggesztéséről szóló hírt.
Vágólapra másolva!

Törökország és Oroszország felfüggesztette a Török Áramlat földgázvezetékről folytatott tárgyalásokat - közölték csütörtökön név nélkül nyilatkozó török tisztviselők, írja a Napi.hu.

Az Oroszországból Európába földgázt eljuttató vezetékről szóló tárgyalások megszakításának a Reuters hírügynökségnek nyilatkozó török hivatalos források szerint az volt az oka, hogy

Moszkva nem írt alá egy, a török fél által kulcsfontosságúnak tekintett árkedvezményről szóló megállapodást.

Az árban nem tudnak megegyezni

A török energiaügyi miniszter korábban azt közölte, hogy Ankara 10,25 százalékos kedvezményt kap az Oroszországtól vásárolt 28-30 milliárd köbméter gázra, azonban ezt a megállapodást az orosz fél még nem írta alá. A kedvezménynek már 2015 januárjától érvényben kellett volna lennie.

Az oroszok nem akarják olcsóbban adni a gázt Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

"Az orosz fél ragaszkodik ahhoz, hogy csak az új török kormány felállítása után írja alá az ármegállapodást" - mondta egy török energiaügyi tisztviselő, hozzátéve,

a tárgyalások felfüggesztése azt jelenti, hogy érvényét vesztette a projekt orosz ütemterve.

A Gazprom nem kommentálja

A Gazprom orosz állami gázipari konszern nem volt hajlandó kommentálni a tárgyalások felfüggesztéséről szóló hírt.