Később kell fizetni a tankönyvekért

Székesfehérvár, 2015. augusztus 3.
A székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanárai rendezik az új tankönyveket 2015. augusztus 3-án. Az iskolába szállították ki elsőként a 2015-16-os tanév tankönyveit.
MTI
Székesfehérvár, 2015. augusztus 3. A székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanárai rendezik az új tankönyveket 2015. augusztus 3-án. Az iskolába szállították ki elsőként a 2015-16-os tanév tankönyveit. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Kello elkezdte a kiszállítást.
Vágólapra másolva!

Augusztus 3-án, hétfőn rendben megkezdődött az iskolákba a tankönyvek kiszállítása. Czunyiné Bertalan Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára az első tankönyvcsomag megérkezését követő sajtótájékoztatón elmondta: augusztus 3. és 25. között eljutnak az iskolákba a megrendelt tankönyvcsomagok, így szeptember elsején minden diák átveheti tankönyveit.

Később kell fizetni

Czunyiné Bertalan Judit fontosnak nevezte, hogy

a kiszállított tankönyvekért nem augusztus 15-ig, hanem az átvételt követően, szeptember 15-ig kell fizetni.

Megemlítette, hogy a 2015/2016-os tanévben már az általános iskolák három teljes évfolyama (1-3. osztályok) ingyenesen kap tankönyveket, de ezen túlmenően is az alap- és a középfokú oktatásban részt vevő tanulók 63 százaléka jut térítésmentesen vagy támogatott formában tankönyvekhez.

Megérkeztek az első tankönyvek Forrás: MTI/Illyés Tibor

12 milliárd forint

Tőczik Zsolt, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) ügyvezető igazgatója közölte:

idén 12 millió 200 ezer tankönyvet rendeltek meg az iskolák 11,85 milliárd forint értékben, ezek mintegy 12 500 raklapon férnek majd el.

Megjegyezte, hogy naponta 300 iskola kapja meg tankönyvcsomagját országszerte a Magyar Posta jóvoltából. Pótrendelésre augusztus 21-től van lehetőségük az intézményeknek, akkortól küldhetnek visszárut is a könyvtárellátónak, a pótrendeléseket szeptember végéig leszállítják – mondta.