Optimista üzenettel búcsúzik a magyar startup

Brickflow megszűnés epilógus
Vágólapra másolva!
A Brickflow nevű magyar startup honlapján jelentette be megszűnését. Epilógusban ismerik be, hogy pénzügyi nehézségek miatt le kellett állniuk, és megköszönik az eddigi támogatást a felhasználóiknak. Rengeteg csapat jut erre a sorsra, mégsem találkoztunk még ilyennel.
Vágólapra másolva!

A startupok világát a siker mítosza lengi körül, pedig a jó ötlet nem garancia a sikerre. Magyarországon is évről évre egyre több startup indul, akik abban reménykednek, hogy ők lesznek a következő Prezi, pedig ezerből vagy tízezerből csak egynek sikerül. A nehézségekről és a buktatókról ennek ellenére nagyon keveset beszélünk. Az online történetmesélés forradalmasításán dolgozó Brickflow nevű magyar startup a napokban megtörte a csendet: három év után úgy döntöttek, hogy lezárják projektjüket, és ezt honlapjukon epilógus formájában jelentették be.

Véget ért a Brickflow története, de a csapat tagjainak egy új kezdődik Forrás: Brickflow

Nem volt pénz a folytatásra

„Sajnálattal jelentjük be, hogy a Brickflow története véget ér, ugyanis úgy döntöttünk, hogy megszüntetjük a szolgáltatást. A lehetőségekhez mérten igyekeztünk fejleszteni és fenntartani, de végül gondjaink támadtak a finanszírozással.

Miután mindent megtettünk a fennmaradásért eljött az a pont, ahol már nem tudtuk előteremteni a szükséges időt és erőforrásokat. Ezért úgy döntöttünk, hogy megszüntetjük a szolgáltatást és nyílt forrásúvá tesszük a kódot”

– írja a Brickflow csapatának két tagja, Kökény Tamás és Langmár Péter az epilógusban.

Létre kell hozni a magyar bukáskultúrát

A nyílt forráskódnak köszönhetően bárki újraindíthatja vagy továbbfejlesztheti a szolgáltatást, aki affinitást érez rá. A Brickflow csapata megköszöni 150 ezer felhasználójának a támogatást, és minden jót kíván nekik. Leszögezik, hogy ennek a történetnek a lezárása nem gyászhír, hiszen egy új projektben folytatják a közös munkát. Az elmúlt években szerzett tudást és tapasztalatokat a jövőben a Lab.Coop nevű projektben hasznosítják.

Az epilógus tehát amellett, hogy egy régi történet lezárása, egy újabb kezdete. Mindez jól mutatja, hogy hogyan működik a startupvilág: a bukás éppúgy szerves része, mint a siker.

A bukás mint természetes és valószínű velejáró hiányzik a magyar vállalkozói és startupkultúrából, de a Brickflow epilógusa lehet az első lépés a probléma megoldása felé.