Áll a bál a Tippmix új oldala miatt

Tippmix
Hétfőn dél körül ezt tudta nyújtani a Tippmix oldala
Vágólapra másolva!
Nem volt zökkenőmentes az átállás a Tippmixnél: a napokban megújult rendszer hétfő délelőtt még messze volt attól, hogy tökéletesen működjön. Fogadni nem sikerült, persze tudtuk, hogy mivel nincs lottózó a környéken, ez eleve esélytelen, de azért kipróbáltuk volna a szelvénynyomtatást. Nem sikerült.
Vágólapra másolva!

Elérhetetlen a megújult Tippmix-oldal, és ha irgalmatlan lassan be is tölt, akkor is használhatatlannak tűnik, panaszkodott több játékos. Sokan a heti kínálatot sem találják, sőt, be sem tudnak lépni a rendszerbe, és más játékok sem működnek. A különböző, fogadási tippekkel foglalkozó Facebook-oldalakon is sokan panaszkodnak – köztük ismert személyek is – a megújult rendszer miatt.

Kipróbáltuk (volna) az új Tippmixet, de ezt tapasztaltuk:

Nem sikerült eljutnunk odáig, hogy kinyomtassuk a szelvényt. Ugyanis hiába a körülbelül ötmilliárdos fejlesztés, igaz, ebben a teljes informatikai és értékesítési rendszer fejlesztése is benne van,

online tippmixelni továbbra sem lehet.

A játékos kijelöli az eseményeket, hogy mire kíván fogadni, majd lehetősége nyílik a virtuális szelvény kinyomtatására, ami kvázi egy kitöltési segédlet – legalábbis így kellene működnie. Azonban idáig nem tudtunk eljutni, helyette jó tíz percig ezt a képet nézhettük:

Hétfőn dél körül ezt tudta nyújtani a Tippmix oldala Forrás: Origo

Hogyan működne a rendszer?

ez így el is hangzott egy múlt csütörtöki háttérbeszélgetésen. Ezzel a kinyomtatott szelvénnyel kellene elsétálni a lottózóba, ahol

át kell másolni a kinyomtatott szelvényt egy „igazira”.

Játszani egyelőre ugyanis csak így lehet. Az a fejlesztés még nem készült el, amivel meggyorsíthatnák ezt az eljárást – például egy vonalkód beolvasásával –, de tervezik, tudtuk meg korábban.

A Szerencsejáték Zrt. egyébként online fogadásra is biztosít lehetőséget a 2013-ban elindított Tippmixpro nevű játékával. A két rendszer integrálása – például a Tippmix esetében a nyomtatás gomb alá egy fogadás gomb is kerüljön – felmerült már ugyan, de rövid távon ez még nem várható.

Ezt a képet több csalódott fogadó is megosztotta Forrás: Tippmixtippek/mindennapra - Facebook

Megkérdeztük a Szerencsejáték Zrt.-t, hogy miért lassú és használhatatlan az oldal, illetve azt is, hogy kapnak-e valamilyen segédletet azok, akik most kóstolnának bele a sportfogadásba.

Szerintük működik

„A megújult Tippmix.hu oldal működik,

de az új rendszer élesítése miatt előfordulhatnak kisebb technikai problémák, lassulások,

mivel a rendszer finombeállításait csak a tényleges csúcsterhelések alkalmával tudjuk elvégezni” – válaszolta a Szerencsejáték Zrt. sajtóosztálya.

Az állami cégnél jelenleg is az üzemzavar elhárításán dolgoznak. Mint írták, ügyfélszolgálatuk addig is a játékosok, fogadók rendelkezésre áll. „A megújult játékról részletesen – az eddigieknek megfelelően – a Szerencsemix újságban, a Sportfogadásban, infovideókból, illetve a lottózókban tájékozódhatnak játékosaink” – közölte a cég, amely a hivatalos Facebook-oldalukon, valamint az itt elérhető videókkal is segíti a játékosokat.

Zárva maradtak délelőtt a lottózók

Cikkünk megjelenését követően több olvasónk is azt írta, hogy nemcsak az online rendszerbe nem tudtak belépni, de délelőtt néhány lottózó is zárva maradt.

A szerkesztőségünkhöz legközelebbi óbudai lottózóban azonban fél 2 körül már működött a rendszer: legalábbis egy szelvényt sikerült megjátszanunk. Fél 12-ig ez a lottózó is zárva volt, tudtuk meg az eladótól, de a rendszer – ha lassan is – működik. Kipróbáltuk:

200 forintos „buliszelvény” Forrás: Origo

Ugyanakkor az online játékok továbbra sem érhetőek el.