A szomszédba költözik az Eurowings fapados légitársaság európai központja

2015.08.12. 22:01

Bécs lett az Eurowings légitársaság európai központja, a schwechati repülőtérről novemberben indulnak a cég első járatai, a jegyek szerdától kaphatók.

Az osztrák főváros az első, Németországon kívüli központja a Lufthansa diszkont légitársaságának, az Eurowingsnek. A Lufthansa közlése szerint a mostani döntés a cég terjeszkedésének és további bázisok nyitásának kiindulópontja. Pilótákat első körben a Lufthansa-csoporton belül toboroznak, a korábbi tervek szerint a szintén Lufthansa érdekeltségű Austrian Airlines (AUA) osztrák légitársasághoz felvett pilóták ősztől az Eurowings-gépeket fogják vezetni. Augusztus második felében külső pályázók számára is elérhetők lesznek az álláshirdetések, szeptember második felétől pedig a légi személyzet helyeit is kiírják.

Már lehet foglalni

Az Eurowings-gépek a Bécs-Schwechat repülőtérről szállnak fel, az európai útvonalakon Airbus A320-as típusú gépeket használnak. Az első járatok novemberben indulnak többek között Londonba, Palma de Mallorca városba és Hamburgba. A jegyek ára csomagdíjjal együtt 33 eurónál (alig több mint tízezer forint) kezdődik, és már augusztus 12-e, szerdától foglalhatók. A foglalás az eurowings.com internetes oldalon történhet, ahonnan a felület rögtön továbbirányít a Germanwings, a Lufthansa másik diszkont légitársaságának oldalára.

A korábban közölt koncepció szerint a Germanwings beolvad az Eurowingsbe, amelynek bővül a flottája és a tevékenységi köre.

Már lehet foglalni az Eurowings járatairaForrás: Bombardier

Hosszú távú járatok is lesznek

A Eurowings első hosszú távú járataira már márciusban megkezdődött a jegyértékesítés, a járatok októberben indulnak Kölnből Dubajba, a Karib-térségbe és Thaiföldre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK