Keresik az év etikus vállalkozását

Vágólapra másolva!
Már lehet jelentkezni a 2015-ös Üzleti Etikai Díjra. Azon vállalatok jelentkezését várják, amelynek vezetői, vagy munkatársai szerint etikusan és felelősségteljesen vesznek részt az üzleti életben. Az önjelöléseket szeptember 14-ig fogadják.
Vágólapra másolva!

Az Üzleti Etikai Díjat kizárólag pályázat útján lehet elnyerni. A díjra a kijelölt gazdasági szakmai szervezetek javasolhatnak céget tagjaik sorából, illetve a vállalatok saját magukat is jelölhetik a szervező Piac & Profit kiírása alapján. A jelölés után az Üzleti Etikai Díj Kontroll Bizottsága dönti el, mely jelölteket kérhet fel a szervező a pályázat benyújtására – olvasható a szervező honlapján.

Őket keresik:

  • A vállalat felelős gondolkodásmódról tesz cselekedetein keresztül tanúbizonyságot.
  • Ha felelősséget vállal a munkatársaiért, az üzleti partnereiért, környezetének jólétéért, a társadalom fenntartható fejlődéséért, a klímaváltozás negatív folyamatainak visszafordításáért, az esélyegyenlőség javításáért.
  • Ha tetteit nem a mindenáron való haszonszerzés irányítja, hanem a másokról gondoskodás, más érdekeinek, jóllétének figyelembevétele is.
  • Ha a környezet (szűkebb tágabb, emberi, természeti, üzleti) érdekei miatt képes átértékelni a várható üzleti hasznát, illetve be tudja illeszteni cselekedetinek célrendszerébe a fenntarthatóság globálisabb céljainak szolgálatát is.

A jelentkezés részletes feltételei a szervező honlapján olvashatók.