Megkezdi a jóváírásokat a forinthiteleseknek az OTP

Csányi Sándor Telki, 2015. április 25.
Csányi Sándor alapító, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a Csányi Alapítvány fennállásának 10. évfordulója alkalmából megrendezett 10. Életút Napon tartott sajtótájékoztatón a Global Football Parkban, Telkiben 2015.
Telki, 2015. április 25. Csányi Sándor alapító, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a Csányi Alapítvány fennállásának 10. évfordulója alkalmából megrendezett 10. Életút Napon tartott sajtótájékoztatón a Global Football Parkban, Telkiben 2015. április 25-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Augusztus 15-én kezdődhetnek a jóváírások az OTP Banknál a forinthiteles ügyfelek számára. A devizahiteles elszámolások keretében eddig 400 ezer OTP-ügyfél kapott vissza pénzt a banktól.
Vágólapra másolva!

A harmadik negyedévben a forinthiteles elszámolás keretében azt várják, hogy 10-12 milliárd forintot fognak elszámolni az ügyfelek javára - mondta Bencsik László vezérigazgató-helyettes a bank pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.

600 ezer levelet küldenek ki

Összesen 1,2 millió forinthiteles ügyfél közül az elszámolásban 600 ezren érintettek. Ennyi ügyfélnek van még élő forinthitel-szerződése, vagy olyan lejárt szerződése, amihez kapcsolódóan a banknak visszatérítési kötelezettsége van. Ennek megfelelően tehát 600 ezer levelet küldenek ki, ez tartalmazza azokat a leveleket is, amelyeket az élő szerződésekkel, de elszámolással nem érintett ügyfeleknek küldenek ki.

Az OTP korábban kezdte meg devizahiteles elszámolásokat, ennek keretében eddig 400 ezer OTP-ügyfél kapott vissza pénzt a banktól.

Görög bankot vehetnek

Arra a kérdésre, hogy a görög bankok Balkánon való meggyengülésével az OTP megvásárolna-e valamilyen görög tulajdonú bankot, Bencsik László elmondta: bíznak benne, hogy nyílnak ilyen lehetőségek, ha pedig ez így lesz "az OTP-nek szándékában áll tovább terjeszkedni" azokon a piacokon - Bulgáriában, Romániában és adott esetben Szerbiában -, ahol a görög bankok jelen vannak.