Sormás polgármestere arrébb rakatná a menekülttábort

Vágólapra másolva!
Egy régi katonai lőtérre.
Vágólapra másolva!

Sormáson kívülre, egy korábbi honvédségi lőtér területére is kerülhet a településre tervezett ideiglenes befogadótábor - hangzott el az M1 aktuális csatorna augusztus 14-ei, péntek esti Híradójában. Pőcze Judit, a Zala megyei település polgármestere elmondta: azt kérte Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy a tábort 3-4 kilométerrel távolabbra építsék meg a falutól. Péntek reggel

a tárca helyettes államtitkárával megnézték a területet, aki azt mondta készít egy előterjesztést a miniszternek

- mondta a polgármester.

Tiltakoztak

A Magyar Közlöny július 31-i számában jelent meg a kormányrendelet a Baranya megyei Martonfára és a Zala megyei Sormásra tervezett új ideiglenes befogadó állomásokról. A települések többször tiltakozásukat fejezték ki a táborok miatt.

Mindent a közbiztonságért

Korábban Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára a települések vezetőivel folytatott tárgyalások után az MTI-nek elmondta,

a kormány mindent megtesz azért, hogy a két településen megőrizze a közbiztonságot és biztosítsa a települések zökkenőmentes mindennapi életének feltételeit.

Az államtitkár érthetőnek nevezte a lakossági aggályokat, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az újonnan létrehozandó állomást rövid időre tervezik, és a megvalósítás alatt is folyamatosak lesznek a kormányzati egyeztetések. Az ezer-ezer fős nyitott intézményekben a menekültkérelem elbírálásáig helyezik el az illegális migránsokat - közölte.