A görög kormány enyhített a banki tranzakciós korlátozásokon a magánszemélyek esetében, mintegy két hónap tiltás után mostantól kis összeget már át lehet utalni külföldre. 

A görög közlönyben megjelent pénzügyminisztériumi határozat szerint a görögök havonta 500 eurót utalhatnak külföldre személyenként, továbbá  negyedévente 8 ezer eurót a külföldön tanulók kiadásainak fedezésére. Ezen kívül a görögök új bankszámlát nyithatnak, ahonnan készpénzt ugyan nem lehet felvenni, de át lehet utalni összeget adósságrendezésre, vagy éppen befizetni a tb-járulékot.

A limit marad

Görögországban továbbra is érvényben van az a korábbi intézkedés, hogy magánszemélyek hetente legfeljebb 420 eurót vehetnek fel készpénzben számláikról.

Tőkekorlátozás

A görög kormány június 29-én rendelt el szigorú tőkekorlátozást, és utasította a bankokat tevékenységük ideiglenes felfüggesztésére. Athén azután volt kénytelen meghozni ezeket az intézkedéseket, hogy Görögország és hitelezői között megakadt az újabb segélycsomagról szóló egyeztetés, emiatt pedig az Európai Központi Bank (EKB) nem növelte tovább a görög bankok likviditási támogatását. Azóta megszületett a 86 milliárd eurós mentőcsomag, a bankok pedig - bár csak korlátozott tevékenységi körrel - újranyitottak.