Nyugati sajtokat forgalmazott egy bűnszövetkezet Oroszországban

Vlagyimir Putyin Oroszország
Vágólapra másolva!
A 470 tonna élelmiszert megsemmisítik.
Vágólapra másolva!

Hamis címkével ellátott, behozatali tilalom alá eső nyugati sajtokat forgalmazó nemzetközi bűnszervezetre csaptak le a hatóságok Oroszországban, az értékesített termékek értéke mintegy 2 milliárd rubel (8 milliárd 480 millió forint) - közölte az orosz rendőrség. A hatóságok letartóztatták a március óta tevékenykedő bűnszövetkezet hat tagját.

470 tonna

A törvényellenesen Oroszországba csempészett nyugati sajtokat a bűnszövetkezet ismert külföldi gyártók címkéivel látta el, majd moszkvai és szentpétervári áruházláncoknak és elosztó központoknak adta el őket. A nyomozás során a hatóságok tizenhét lakást, raktárt és irodát kutattak át Moszkva térségében,

470 tonna tiltott terméket, a hamis címkék készítésére használt eszközöket és a törvényellenes tevékenységet bizonyító dokumentumokat találtak.

Megsemisítik

Az élelmiszerek behozatalát tiltó orosz rendelkezések ellenére, azok bevezetése óta több száz tonna nyugati terméket csempésztek be Oroszországba. Ennek megakadályozására

Putyin elnök július 29-én aláírta az élelmiszerembargó alá eső termékek megsemmisítésére vonatkozó rendeletet.

Az orosz Állategészségügyi és Növényvédelmi Szövetségi Szolgálat (Roszszelhoznadzor) pedig az utóbbi hetekben több tucat tonnányi agrárterméket semmisített meg látványos külsőségek közepette. Az intézkedés nagy társadalmi felzúdulást váltott ki.