A németek felől mehet a pénz a görögöknek

HORIZONTAL PRIME MINISTER PRESS CONFERENCE EUROPEAN UNION DIPLOMACY CHANCELOR WOMAN GESTURE German Chancellor Angela Merkel (R) points the way to Greek Prime Minister Alexis Tsipras after a press conference following talks at the chancellery in Berlin, on
Alekszisz Ciprasz és Angela Merkel
Vágólapra másolva!
Megszavazta a német parlament az új mentőcsomagot a görögöknek. A németek felől mehet tehát az újabb 86 milliárd még ebben az évben.
Vágólapra másolva!

Nemsokára meg is érkezhetnek az első pénzek a csőd közelében lévő Görögországba. Már csak a hollandok voksára kell várni. Ha ott is jóváhagyják a csomagot, akkor az uniós pénzügyminiszterek terve szerint küldenek is 26 milliárd eurót Görögországnak. Csütörtökön már 3,4 milliárd eurót kellene törlesztenie Athénnak - írja a Der Spiegel.

Bejött Merkel jóslata

Ahogy az Investoron már beszámoltunk róla, hétvégén született megállapodás a görög kormány és hitelezői között. A 86 milliárd eurós tételű segítségnyújtás jóváhagyásáról a mai napon szavazott a Bundestag. Angela Merkel német kancellár a ZDF közszolgálati csatornának vasárnap adott interjúban a szavazás pozitív végkimeneteléről biztosította a szkeptikusokat. A kancellár asszony hozzátette, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) várhatóan októberben csatlakozik a görög adósságkezelő programhoz.

Aléxisz Cíprasz és Angela Merkel Forrás: AFP/Tobias Schwarz