Maga a luxus, mégsem kell senkinek

Tommy Hilfiger, divatmogul, lakás, New York, Plaza Hotel, luxus
Tommy Hilfiger divatmogul nappalija a Pláza Hotelben lévő luxuslakásában.
Vágólapra másolva!
A Central Parkra néz, a világ egyik leghíresebb épületének legfelső két szintjét foglalja el, megelevenedik benne az amerikai stílus és művészet, még Andy Warholt is megidézi. Mégsem kell senkinek. Vajon mi lehet a gond Tommy Hilfiger luxuslakásával?
Vágólapra másolva!

Ha valaki örökké úton van, az néha azért szeret megpihenni, kicsit hazaérkezni. Hihetetlen vagy sem, a milliárdos divatmogulnak, Tommy Hilfigernek erre nincs ideje. Legalábbis azt állítja, ezért adja el New York-i otthonát.

Még egy nekifutás

A 6,7 milliárd dolláros (közel kétezer milliárd forintos) világmárka tulajdonosa idén harmadszorra is piacra dobta az amerikai filmekben is sokszor látott, híres manhattani Plaza Hotelben található, kétszintes penthouse lakását - írja a Marketwatch.

Kilátás a Central Parkra Tommy Hilfiger lakásából Forrás: Copyright 2015 Evan Joseph Images/Evan Joseph Images

Az apartmant most éppen a New York-i luxusingatlanok eladásával és kezelésével foglalkozó Corcoran csoport próbálja meg eladni. A Central Parkra néző, négy szobás, négy és fél fürdőszobás, terasszal és erkéllyel is rendelkező lakás

összesen 525 négyzetméteren terül el, elfoglalva a Plaza Hotel két legfelső, 18. és 19. emeletét.

Bár Manhattanben 100 millió dolláron tetőztek a lakásárak, az ingatlant mégsem olyan könnyű eladni. A luxuslakást 2008-ban, több más lakással együtt 25 millió dollárért vásárolta meg a Tommy Hilfiger ruhamárka tulajdonosa, a PVH Corporation, majd egy évvel később 50 millió dollárért dobta piacra.

Senki nem vette meg

Miután azonban nem sikerült eladni, Tommy Hilfiger 20 millió dollárért felújíttatta és még tovább csinosította a luxuslakást, majd 2013-ban ismét meghirdette, ezúttal 80 millió dollárért, de így sem talált gazdára.

Tavaly októberben levették a hirdetést, majd idén áprilisban

egy újabb, valamivel nyomottabb, 75 millió dolláros (21 milliárd forint) áron ismét meghirdették.

Stílus és művészet

Hilfiger nappalijában eredeti Andy Warhol portrék lógnak Elizabeth Taylorról és Grace Kellyről, ezek azonban nem tartoznak a lakáshoz és a divatmogul nem is szándékozik megválni tőlük.

Tommy Hilfiger divatmogul nappalija a Pláza Hotelben lévő luxuslakásában. Forrás: Corcoran Group

A bútorokat viszont a megfelelő áron meg lehet vásárolni a lakással együtt.

Megelevenedő mesevilág

A Fifth Avenue-ra és a Central Parkra néző megapenthouse egyik falát egy Eloise kézzel festett freskó is díszíti, amelyet a híres könyvillusztrátor, Hilary Knight készített. Az Eloise című gyermekkönyvsorozat egy hatéves kislányról szól, aki a Plaza Hotel legfelső emeletén él a nagynénjével és a kutyájával.

A sorozat írója, Kay Thompson egészen 1989-ig ingyen lakhatott a Plaza Hotelben, ám amikor a Plaza tulajdonosa, Donald Trump arra kérte, hogy hadd reklámozzák Elosie-zal a hotelt, Thompson nemet mondott, Trump pedig kirakta a luxusingatlanból.

Lebegés

Hilfiger dolgozószobájában a beépített, lakkozott könyvespolcokat eredeti New York Times felirat díszíti, a feliratot a milliárdos akkor vásárolta egy aukción, amikor a százéves újság elköltözött a 43. utcából 2007-ben.

Tommy Hilfiger dolgozószobája Forrás: Corcoran Group

A fémes csillogású, tükrös bútorok, valamint a hófehér ágytakaróval bevont franciaágy lebegő hatást kölcsönöz a fő hálószobának, ezt az érzést pedig csak fokozza a kupolás plafon.

Mindennél többet jelent azonban, hogy a hálószobából privát erkély és terasz is nyílik, kilátással a Central Parkra.

Tommy Hilfiger hálószobája Forrás: Corcoran Group

Az ingatlan hirdetésében külön kiemelik, hogy ellentétben az 57. utcában található felhőkarcolókkal, amelyet egyébként a milliárdosok utcájának is neveznek New Yorkban, innen senki más lakásába nem lehet belátni.

Kényelmi szolgáltatások

Mivel a lakás az ötcsillagos Pláza Hotelben található, jár hozzá az amerikai filmekből ismert 24 órás, fehérkesztyűs

portaszolgálat, takarítószolgálat, szobaszervíz, valamint a fürdő és a szálloda egyéb kényelmi szolgáltatásainak használata is.

Tommy Hilfiger annak ellenére nem tudja eladni penthouse-át, hogy az amerikai szupergazdagoknak olyan sok tőkéje van, hogy a luxusingatlanok piaca továbbra is nagyon jól megy.

Ahogy arról korábban az Investor is beszámolt, Jeff Greene milliárdos ingatlanbefektető sem tudja eladni Amerika egyik legdrágább ingatlanát, a Beverly Hillsben található Palazzo di Amorét.

Pedig a nagymenő ingatlanos szerint az igazi menyország most Miamiban és New Yorkban van, ahol továbbra is az offshore tőke keresi magának a helyet.