Ló-DNS miatt szállhattak rá az Auchanokra az oroszok

vásárlóerő diákmunka
France, people shopping in Auchan supermarket, butcher and delicatessen.
Vágólapra másolva!
Hústermékekről érkezett minőségi kifogások miatt vizsgálatot indítottak az orosz hatóságok az Auchan szupermarket lánc moszkvai üzleteiben.
Vágólapra másolva!

A Rospotrebnadzor fogyasztóvédő hivatal vezetőjét idéző orosz médiajelentések szerint ügyészségi támogatással az összes moszkvai Auchan áruházban vizsgálat indult.

"Június közepe óta szisztematikus, mindenre kiterjedő tervszerű ellenőrzéseket hajtunk végre az összes moszkvai Auchan áruházban" - jelentette ki Anna Popova, a Rospotrebnadzor igazgatója. A vizsgálatok okát a fogyasztóvédelmi hivatal közleménye nem nevezte meg.

Forrás: Photononstop/Alain Le Bot

A Rosselkhoznadzor állat- és növény-egészségügyi felügyelet azonban korábban közölte, hogy marha, csirke és ló DNS-t mutatott ki az Auchan egyes sertéshús termékeiben. A hivatal egyes hústermékek szavatossági idejének az átdátumozásával is megvádolta az áruházláncot.

Nem szólnak be a franciák

Az Auchan moszkvai központja elzárkózott a hír kommentálásától. A francia áruházlánc weboldala szerint az áruházlánc 19 üzlettel rendelkezik Moszkvában és még néhánnyal a környező régiókban. Franciaország moszkvai nagykövetsége cáfolta, hogy "aggodalmát" fejezte volna ki a Rosselkhodnadzor állításai miatt, jelezte viszont, hogy "a normális kapcsolati rendszer keretein belül néhány technikai részlet tisztázására" kérte fel a hivatalt.