Államtitkárság lehet a NAV-ból

Nemzeti Adó- és Vámhivatal, dohány NAV bevetési osztály, dohányipar, sajtótájékoztatót tartanak
A hazai dohányipar szereplői és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtótájékoztatót tartanak. Téma: a hazai feketekereskedelem állapota
Vágólapra másolva!
Államtitkársággá alakulhat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal; a hatóság valamelyik minisztérium egyik egységeként működhet a jövőben.
Vágólapra másolva!

Nyáron több kormánytag is arról beszélt, hogy szemléletváltozásra van szükség a NAV-nál, miután az utóbbi időben több a panasz a hivatal munkájára – írja a Napi Gazdaság.

Szemléletváltás?

A lap azt írja, a szemléletváltást könnyebben meg lehetne valósítani, ha az adóapparátus valamelyik minisztérium egyik egységeként működne, ami előnyös lenne a hatóság és a kormányzat közötti együttműködés szempontjából is. A költségvetés és az aktuális adótörvények elkészítésekor a szaktárca ugyanis nagyban támaszkodik az adóhivatal adataira, szakmai hátterére.

Fotó: Bielik István - Origo

Korábban arról lehetett hallani, hogy az adóigazgatás valamilyen formában beolvad a kormányhivatalokba. A Figyelő hetilap csütörtökön megjelent számában azt írta, felvetődött, hogy önálló adóügyi minisztériumot hoznának létre.

Lázár János pedig csütörtöki sajtóértekezletén azt mondta, még semmi sem dőlt a NAV átalakításának ügyében, de nem tervezik a minisztériumi struktúra megváltoztatását.