Lehet, hogy Ön is erstés lesz, csak még nem tud róla

2015.09.02. 10:52

Az Erste Bank veszi meg a Citibank lakossági üzletágát. Az ügyfélszámlák átadása legkorábban 2016 végén várható, addig a bank üzemel tovább, az ügyfeleknek nincs tennivalójuk.

A Citibank Europe plc megállapodást írt alá az Erste Bank Magyarország Zrt.-vel, valamint leányvállalatával, az Erste Befektetési Zrt.-vel a Citibank magyarországi lakossági üzletágának értékesítéséről – tájékoztat közleményében a Citibank. Az értékesítés magában foglalja a Citibank lakossági betéti és befektetési, személyihitel-, hitelkártya-, valamint a mikrovállalatokat kiszolgáló (CitiBusiness) üzletágait, továbbá a lakossági üzletág alkalmazottainak átvételét is. 

Egyelőre marad minden a régiben 

Az adásvétel hatósági jóváhagyáshoz kötött, amely előreláthatólag 2015 végén esedékes. Az ügyfélszámlák átadása 2016 utolsó negyedévénél előbb nem várható. Az ügyfélszámlák átadásáig a Citibank ügyfeleinek semmilyen teendőjük nincs, írja a bank. A Citibank a rendes ügymenet szerint működik tovább. A Citibank ügyfelei tehát továbbra is az ismert Citibank ügyfélkiszolgálási csatornákon – ideértve a bankfiókokat, a CitiPhone telefonos ügyfélszolgálatot, a Citibank Online és a Citibank Mobilbank alkalmazásokat – intézhetik pénzügyeiket, illetve ide fordulhatnak kérdéseikkel és igényeikkel.

Erste lesz a CitibankbólForrás: REUTERS/Lucy Nicholson

Csak a lakossági üzletág megy

A Citi továbbra is elkötelezett marad Magyarország iránt, áll a közleményben. A jövőben a kis- és középvállalatok, a nagyvállalatok, a pénzügyi intézmények, az állami szektor és a multinacionális cégek magyarországi leányvállalatai számára nyújtott szolgáltatások fejlesztésére és bővítésére helyezi a hangsúlyt. 

11 országban 

A Citigroup 2014 októberében jelentette be, hogy világszerte 11 országban értékesíteni szándékozik lakossági üzletágait, köztük Magyarországon is. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK