Egy pénzügyőr meghalt, miközben az ukrán adófelügyelet kommandósai egy csempészbandán akartak rajtaütni Luhanszk megye Kijev által ellenőrzött térségében. 

Az adóhatóság bevetési csoportja egy fegyver- és drogcsempészettel foglalkozó bűnszervezet bázisának felkutatására indult, amikor a járművük aknára futott az ukrán-orosz határ közelében. Az ezt követő tűzharcban az adókommandó egyik hadnagyát halálos lövés érte.

A csempészbanda fegyveresei az összecsapás során gyakorlatilag szitává lyuggatták a pénzügyőrök járművét, majd kézigránátokkal próbálták őket megsemmisíteni. A bajba jutottak csak az időközben kiérkező erősítés jóvoltából tudtak kimenekülni a kelepcéből. Az életét vesztett adófelügyelő már korábban jelezte internetes közösségi oldalán, hogy szinte naponta kap halálos fenyegetéseket különböző szervezett bűnbandáktól.

Lőfegyverrel és gránáttal támadtak a csempészek.Forrás: Origo

Nemzetközi szervezetek már egy éve hangoztatják, hogy a Donbásszon kialakult fegyveres konfliktus övezetében nagyipari méreteket öltött a csempész-üzletág. Doneck és Luhanszk megye kettészakított, egyfelől az ukrán fegyveres erők, másfelől pedig az oroszbarát szeparatisták által ellenőrzött része között zajló illegális kereskedelem egynapi forgalmát a szakértők több százmilliósra becsülik.