Miskolcon gyűléseznek a közgazdászok

2015.09.03. 16:17

A fejlődésre és a felzárkózásra fókuszál a Magyar Közgazdasági Társaság 53. Közgazdász-vándorgyűlése Miskolcon. A miskolci alpolgármester a város felfejlesztését is reméli.

Kovács Árpád, az MKT elnöke szerint a közgazdász szakmának a vándorgyűlés a legnagyobb és legrangosabb rendezvénye. A tíz évvel ezelőtti miskolci rendezvényen többek között az ország uniós felzárkóztatásáról, az államháztartás helyzetéről és a külgazdaság előtt álló feladatokról tanácskoztak - idézte fel.

Bihall Tamás, az MKT Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének elnöke, a megyei kereskedelmi és iparkamara (Bokik) elnöke Miskolc  elismerésének nevezte, hogy a közgazdász szakma képviselői, bankárok, vállalati vezetők itt vitatják meg az elmúlt év gazdasági történéseit, valamint azokat a kihívásokat, amelyek előtt áll az ország.

Miskolcot dícsérte az alpolgármester

Az ülésen Kiss János Miskolc alpolgármestere is felszólalt. Azt mondta, a borsodi megyeszékhelyen az előző önkormányzati ciklus óta több mint 92 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg. "A közeljövő infrastrukturális, és fejlesztési beruházásainak köszönhetően Miskolc gazdaságilag még inkább meghatározó nagyvárosa lehet az országnak. Az irány jó, ezt az is mutatja, hogy nemcsak közpénzek áramlottak ide, hanem európai léptékkel mérve is meghatározó vállalatok, sőt, világcégek telepedtek meg" - mondta.

Hozzátette, az a kormányzati döntés pedig, hogy Miskolc lesz az egyik kiemelt gazdasági és fejlesztési központja Magyarországnak, szintén azt igazolja, hogy "jó irányba tartunk, és a megfelelő döntéseket hoztuk meg". Kovács Árpád a megnyitón közgazdasági életműdíjat adott át a 90 éves Kopátsy Sándor közgazdásznak, és méltatta a professzor munkásságát.