Csalódtak az Apple részvényesek

6S TOP
SAN FRANCISCO, CA - SEPTEMBER 9: Apple CEO Tim Cook introduces the new iPhone 6s and 6s Plus during a Special Event at Bill Graham Civic Auditorium September 9, 2015 in San Francisco, California. Apple Inc. unveiled latest iterations of its smart phone, forecasted to be the 6S and 6S Plus. The tech giant is also rumored to be planning to announce an update to its Apple TV set-top box. Stephen Lam/ Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az almalogós vállalat egy sor új terméket dobott piacra, amik a befektetőket szemmel láthatóan nem nyűgözték le. Az Apple árfolyama elindult lefelé.
Vágólapra másolva!

Szerdán mutatták be a nagyközönség előtt többek között az iPhone 6S-t és a 6S Plus-t, a nagyra nőtt iPad-et és a megújult Apple TV set-top-box-t. A falat kenyérként várt debüt mégsem hozta meg a várva várt felkapaszkodást. A cég papírjai már a kereskedést követő órákban elindultak lefelé - közölte a CNBC.

Az Apple részvények teljesítménye az elmúlt egy évben. Forrás: Investing.com

Megjelent a halálkereszt

A tech óriás részvényeit az utóbbi időben nagy aggodalom övezi,

a papírok az elmúlt egy hónapban 22 százalékot estek, mert a befektetők aggódnak az iPhone eladások visszaesése és a kínai gazdaság lassulása miatt. A kételyt tovább erősíti, hogy augusztus végén a papír grafikonján megjelent a szimbolikus halálkereszt, ami esést vetít előre.

A halálkereszt akkor alakul ki, amikor a technikai elemzők által figyelt két fontos mozgóátlag, a gyorsabb 50 napos és a lassabb 200 napos keresztezi egymást, méghozzá úgy, hogy az 50 napos felülről metszi le a 200 napost.

Az Apple esetében ez a jel utoljára 2012 decemberében jelent meg a grafikonon, majd még 27 százalékot esett a részvény, míg végül megtalálta a mélypontját.

Korábban versengtek a kegyeiért

Az elmúlt évek leginkább kedvelt befektetési célpontja az Apple volt az alapkezelők és profi befektetők között, nem hiába, hiszen a cég folyamatosan szállította a jobbnál jobb számokat, igazi pénzgyárrá nőtte ki magát. Elemzők szerint azonban a mostani halálkereszt sokkal jelentősebb a múltkorinál, ugyanis most a 200 napos mozgóátlag folyamatos esésben van, míg 2012 decemberében emelkedett.