Csongrádi család kapott elsőként csődvédelmet

2015.09.10. 09:49

Nagy az érdeklődés a családi csődvédelem iránt - mondta Rétvári Bence, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke. Azoknak kell elsők között, október végéig benyújtani a kérelmet, akik forintosított devizahitellel rendelkeznek. Az első eljárás Csongrád megyében volt.

A kormánypárti politikus azt mondta, az első öt napban mintegy ötezer kattintást regisztráltak a csodvedelem.gov.hu oldalon, ebben vannak visszatérő és új érdeklődők is, az új érdeklődők aránya a fenti szám kétharmada. 

A dokumentum tényleges beadásáról a főhitelezőktől kapott információ alapján lehet majd beszámolni - jelezte.

A területi családi csődvédelmi szolgálatoknál is folyamatos az érdeklődés. Személyesen és telefonon is több százan érdeklődtek – mondta a KDNP alelnöke.

Rétvári Bence, a KDNP alelnökeForrás: Origo

A kitöltendő nyomtatványok elsőre nagyon vaskosnak tűnnek, de mivel csak az érintettre vonatkozó részeket kell kitölteni benne, ezért gyorsan lehet haladni. Például a jövedelmi jogcímek lehetősége a kérelmen közel ötven, de általában mindenkinek csak egy-két forrásból van jövedelme, elég azokat a részeket kitölteni - mondta a kormánypárti politikus, aki javasolta, mindenki minél előbb keresse meg főhitelezőjét, hogy az eljárás elindulhasson.

Azoknak kell október végéig benyújtani a kérelmet, akik forintosított devizahitellel rendelkeznekFotó: Polyak Attila - Origo

Azoknak kell elsők között, október végéig benyújtani a kérelmet, akik forintosított devizahitellel rendelkeznek – tette hozzá.

Az első családi csődvédelmi eljárás Csongrád megyében indult. Összesen száz kormánytisztviselőt képeztek ki, belőlük kerülnek ki a családi vagyonfelügyelők. A képzéseket az Igazságügyi Minisztérium és az Igazságügyi Hivatal közös szervezésében, a kormányhivatalokat felügyelő Miniszterelnökséggel együttműködve szervezték.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK