Megint olajat talált a Mol Pakisztánban

olaj
Vágólapra másolva!
Péntek reggel jelentette be a Mol, hogy a pakisztáni Karak blokkban új kőolaj, kondenzátum és földgáz találatot ért el. A blokk operátora, 60%-os tulajdoni hányaddal, a Mari Petroleum Company Limited, a MolPakistan Oil & Gas Co. B.V. részesedése a blokkban 40%.
Vágólapra másolva!

A magyar olajvállalat közlése szerint stabil jelenlétét az országban az öt blokkban való részesedése és a több, mint 15 évre visszanyúló operátori tevékenysége alapozta meg. A jelenlegi a tizedik találat 1999 óta, amelyet három különböző blokkban ért el a Mol. A Kalabagh-1A ST1 találat a már a második siker a Karak blokkban.

A Kalabagh-1A ST1 fúrása 2015. március 20-án kezdődött és sikeresen elérte a 3.003 méteres mélységet. A tesztelés során a Datta formációból gáz és kondenzátum került felszínre napi 618 hordó kőolaj egyenérték (boepd), illetve napi 160 hordó (bblpd) hozammal. A Samanasuk formációból felszínre került gáz és kondenzátum hozama napi 877 boepd és 180 bblpd. A Lockhart formáció tesztelése kereskedelmi mennyiségű kőolajat mutatott ki 500 bblpd hozammal.

Alexander Dodds, a Kutatás-Termelés Ügyvezető Igazgatója elmondása szerint ez egy óriási siker a Mol számára, hisz Pakisztán egy ígéretes, nagy potenciállal bíró, óriási feltáratlan kutatási területtel rendelkező ország.