Pénteken már nem úgy megy a meló

2015.09.18. 13:10

A hét utolsó napján már kevesen dolgoznak. Akik a munkahelyükön bent maradnak, sokszor ők sem tényleges munkával töltik az időt. Ennek számos oka lehet, többek között a kimerültség, a szervezeti kultúra, a vezetési stílus, a dolgozók belső motivációja.

A munkavállalók többsége péntek délután 14:39-kor fejben abbahagyja a munkát és a munkaidő végéig már csak a teste található meg az irodában – legalábbis egy kétezer irodai dolgozó megkérdezésen alapuló felmérés ezt derítette ki.

A „pénteki jelenség" okai

A felmérés szerint a munkavállalók 13.32-kor lassítják a munkát, és körülbeblül egy óra múlva, 14.39-kor fejben meg is kezdik a hétvégét. Ekkor megugrik például a Facebook-forgalom, az online bankhasználat és az online vásárlások száma is.

A kimerültség, a szervezeti kultúra és a motiváció hiánya is állhat a péntek jelenség mögöttForrás: PhotoAlto/Ale Ventura

A péntek jelenséget a túlórákkal magyarázzák a korábban említett felmérést végző kutatók. Tízből hat alkalmazott joggal lassít már a pénteki ebéd után, mert a hivatalos munkaidőnél ténylegesen többet dolgozik a hét többi napján. A HR Portál összegyűjtött néhány szempontot arra, hogy mi lehet az oka annak, hogy a hét utolsó napjának utolsó óráiban már nem sokan dolgoznak:

  • Testi szinten, fiziológiailag kimerültebb a szervezet az ötödik munkanapon. Ez persze attól is függ, ki mennyi időt tud vagy akar szánni hétközben a regenerálódásra, a stressz kezelésére, levezetésére.
  • Szervezeti kultúra: milyen a hétközbeni leterhelés, túlórák száma és azok kompenzálása. Az olyan szervezeteknél, ahol a többletmunkát nem honorálják, vagy nem ismerik fel a plusz erőfeszítést, a dolgozók mintegy belső jutalmazásként engedélyeznek maguknak olyan időszakokat, amelyeket érzéseik szerint megérdemelnek.A dolgozók általában összehasonlítják az általuk befektetett erőfeszítések (input) és az ezért kapott ellenszolgáltatás (output) arányát és ha egyenlőtlenség áll fenn, akkor méltánytalannak ítélik meg az így kialakult helyzetet.
  • Vezetési stílus: kutatások kimutatták, hogy az autoriter, tekintélyelvű vezetői stílus egyik következménye, hogy ha a vezető nincs jelen, akkor a dolgozók teljesítménye, aktivitása is lecsökken. Ha a vezető 13.30-kor elmegy, hiába maradnak 16.20-ig a munkatársak, a vezető jelenléte nélküli teljesítmény valószínűleg már csak áltevékenység lesz.
  • A dolgozók belső motivációja: sok múlhat azon is, ki mennyire végzi kedvvel a munkáját, az a munkakör, amit betölt, mennyire felel meg az érdeklődésének, mennyire tudja kihasználni a benne rejlő képességeket. Számos motivációs faktor létezik, ami befolyásolja teljesítményt, például a személyes fejlődés lehetősége, az elismerés, a munkahelyi kapcsolatok, a jó teljesítés érzése, vagy akár a munkakörnyezet, a fizetés vagy a munkahely biztonsága.

Kezdődik a hétvége

A szakértők szerint olyan jutalmazó tevékenységeket keresnek ilyenkor elsősorban a munkavállalók, amely átvezeti őket a hétvégi kikapcsolódásba, mintegy megkezdve, meghosszabbítva ezzel azt. Például barátokkal kapcsolatot vesznek fel facebookon, telefonon, hétvégi programot szerveznek vagy olyan önjutalmazó tevékenységet végeznek, mint a vásárlás - írja a HR Portál.