Bontás helyett focizni hívnak a Puskás Stadionba

Az új Puskás Ferenc Stadion látványterve
Vágólapra másolva!
Egyelőre nemhogy nem álltak neki a Puskás Ferenc Stadion bontásának, de szeptemberben még 60 ezer forintért bárki kibérelheti a játékteret. Az új stadion tervezésére kiírt közbeszerzési eljárás már lezárult ugyan, azonban a kivitelezésre még ki sem írták a pályázatot, pedig a tervek szerint ősszel már bontani kellene a stadiont.
Vágólapra másolva!

Szeptember végéig a Nemzeti Sportközpontok honlapja szerint megkezdett óránként 60 ezer forintért bárki kibérelheti a pályát – jelenleg körülbelül így áll a Puskás Stadion rekonstrukciója.

A Közbeszerzési Értesítőben eddig egyetlen hirdetmény jelent meg a Puskás Stadionnal kapcsolatban, az is már tavaly novemberben: az eredetileg becsült összegnél 800 ezer forinttal drágábban, nettó 650,8 millió forintért kötöttek tervezési szerződést a Középülettervező Zrt.-vel.

Ilyen lesz az új Puskás-stadion

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium június elején közreadta az új Puskás Ferenc Stadion látványterveit. Az új létesítmény amellett, hogy labdarúgó-mérkőzéseket rendezhetnek majd benne, az ország legnagyobb koncerthelyszíne lesz.

A kivitelezésre várhatóan október végéig írják ki a pályázatot, tudta meg az Origo a Kiemelt Budapesti Beruházások Kormánybiztosának Hivatalától.

Impozáns lesz az új Puskás Ferenc Stadion Forrás: MTI

A tervezett építési költségről az építési engedély megszerzését követően tudnak pontos tájékoztatást adni, de az előzetes becslések szerint körülbelül 90-100 milliárd forintról lehet szó.

A korábbi terveket egyszer már „észszerűsíteni” kellett,

mert – ahogy azt Fürjes Balázs budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos mondta – a korábbi számításokban szereplő 100 milliárd forint legfeljebb a létesítmény kétharmadára lett volna elég.

Mikor lesz kész az új Puskás?

Miután még nem írták ki a tendert, így a megvalósítás dátuma is kérdéses, de a hivatal szerint a 2018-as céldátum reális lehet. Fürjes Balázs budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos az M1 aktuális csatornán még május végén arról beszélt, hogy

a stadion bontása ősszel kezdődhet el, jövőre pedig elindul az új létesítmény építése, és legkésőbb 2019-re befejeződnek a munkálatok.

A mintegy 70 ezer főt befogadó Puskás Ferenc Stadiont 1953-ban adták át Népstadion néven – a leghíresebb magyar labdarúgó nevét 2002 óta viseli a létesítmény.