Itt az első magyar-szerb siker a menekültválság után

Vágólapra másolva!
Egy gépjárműkábeleket gyártó üzemet nyitott meg Szijjártó.
Vágólapra másolva!

Az eddiginél is szorosabb gazdasági együttműködésre törekszik Magyarország és Szerbia, a kihívásokkal teli időszakokban értékelődnek ugyanis fel a barátságok - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán a vajdasági Zentán, ahol Aleksandar Vucic szerb miniszterelnökkel megnyitotta a gépjárműkábeleket gyártó Tisza Automotive Kft.-t.

Kevesebb egy hete így nézett ki a magyar-szerb határ. A nap eseményeit a képre kattintva olvashatja! Forrás: AFP/Istvan Ruzsa

A magyar-szerb barátság a migránsválság során felértékelődött, de fontos, hogy ennek a kapcsolatnak legyenek mindennapi kifejeződései is, olyan beruházások, amelyek közös erőfeszítéssel jöttek létre - fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter. Hozzátette: a közös munka hozzájárul ahhoz, hogy Közép-Európa továbbra is az európai gazdaság motorja legyen.

Dolgozók a gépjárműkábeleket gyártó Tisza Automotive Kft. üzemében, a vajdasági Zentán Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Aleksandar Vucic kiemelte: egyre több magyar beruházó van Szerbiában, és az országban zajló privatizáció iránt is egyre nagyobb az érdeklődés. "Teljesen biztos vagyok abban, hogy Szerbia és Magyarország előtt nagyon szép közös jövő áll" - fogalmazott a szerb kormányfő.
A gazdasági kapcsolatok méltatása mellett a politikusok a migránsválság okozta problémákra is kitértek.