Jó szériát kapott el a Nike

Nike, focilabda
Vágólapra másolva!
A csütörtöki tőzsdezárás után teszi közzé a Nike az előző üzleti negyedévre vonatkozó gyorsjelentését. A távol-keleti régió - Kínával az élen - továbbra is dinamikus növekedést produkálhat, függetlenül attól, hogy lassulóban van a gazdasági növekedés üteme. 
Vágólapra másolva!

A várakozások szerint a nettó árbevétel 2,9 százalékos növekedést fog mutatni, az egy részvényre jutó higított nyereség (DEPS) 8,9 százalékos éves növekedés mellett akár 1,19 dollárt is mutathat majd a jelentésben. Az Equilor várakozása szerint a Nike az első pénzügyi negyedév során ismét felülmúlhatja a piaci várakozásokat, mely a profitra nézve sorozatban a 13. negyedév lenne.

Továbbra is tartós bevétel növekedés várható Kínában, annak ellenére, hogy a makroadatok a vártnál alacsonyabb növekedést mutatnak a távol-keleti gazdaságot tekintve. Jó hír a Nike-nak, hogy a versenytársakénál nagyobb kereslet mutatkozik a termékei iránt a régióban. Ezenkívül a kínai állami támogatások a következő tíz évben összesen közel 10 milliárd dollárral növelhetik a vállalat regionális bevételét - derül ki az Equilor reggeli hírleveléből.

Brazíliában a romló környezet hatására a Nike hasonló átszervezést tervez, mint amit már korábban Kínában is alkalmazott. A várakozások szerint nagyobb hangsúlyt fognak fektetni a prémium termékek forgalmazására és növelni fogják a teljes választékot. A termékekkel kapcsolatban ismét növekvő forgalomra számítunk a stratégailag fontos amerikai és európai piacokon is, különösen a futótermékekre vonatkozóan.

Október 14-én tartja a cég befektetői napját. Ez azért fontos, mert ekkor publikálják a következő három évre vonatkozó értékesítési terveket és a főbb fejlesztéseket. Ezzel kapcsolatban néhány információ akár már a csütörtöki gyorsjelentésnél is kiderülhet - írja reggeli hírlevelében az Equilor.

Megingás után gyors talpraállás

Jól látható, hogy tavaly tavasz óta töretlen az emelkedő trend a sportszergyártó részvényeinek piacán, az augusztusi tőzsdei para (Kína fontos piaca a Nike-nak) során néhány nap alatt igen nagy esést produkált a részvény, de az emelkedő trend és a 100 dollárnál található támasz jól megfogta az árfolyamot. Ezután látványos talpraállás jött, újra csúcstámadó pozícióba hozva a papírt. A jelenlegi kép alapján további árfolyam-emelkedés valószínűsíthető a Nike-ban.

A Nike részvényeinek árfolyammozgása 2014 márciusa óta Forrás: Investing.com, Investor.hu