Nincs több helyreállítás a L’Oréalnál

2015.09.24. 12:16

A Gazdasági Versenyhivatal elfogadta a L’Oréal Magyarország Kozmetikai Kft. vállalásait a Garnier Fructis Goodbye Damage hajápoló termékcsaládra vonatkozó kommunikációjával kapcsolatban, közölte a GVH, amely jogsértést nem állapított meg az ügyben, és bírságot sem szabott ki.

A GVH azt vizsgálata, hogy a vállalkozás megalapozottan népszerűsítette-e a haj sérüléseire, töredezésére megoldást kínáló Garnier Fructis Goodbye Damage termékek helyreállító hatásait, illetve a hajápolási cikkek használatával elérhető eredményeket reklámjaiban.

A versenyhivatal a L’Oréal vállalásai alapján kötelezettségként írta elő, hogy a vállalkozás

  • ne használja a „helyreállít” szót a Garnier Fructis Goodbye Damage termékcsalád népszerűsítésekor;
  • reklámjaiban alkalmazza a teljes termékcsalád (sampon, balzsam, hajtöredezés elleni szérum) képi megjelenítését;
  • indítson fogyasztói oktatási kampányt a hajkárosodásról, a hajápoló termékek megfelelő használatáról és várható hatásairól honlapján, valamint az egyes áruházláncokban elérhető szórólapokon – bemutatva valamennyi termékének tesztelési folyamatát, illetve a tesztek típusait is;
  • a fogyasztók részleges kompenzálására kedvezményes áron kínálja a Garnier Fructis Goodbye Damage duopackot (sampon, balzsam) a kiskereskedőknek – a vállalt információt hordozó csomagolással.

A GVH a kötelezettségvállalási nyilatkozat tartalmának mérlegelése után úgy ítélte meg, hogy a közérdek védelme hatékonyan biztosítható a vállalás elfogadásával, közölte a versenyhivatal.