Szijjártó Péter kilométeres kamionsorokkal riogat

-
Szijjártó Péter szerint vészhelyzet állt elő
Vágólapra másolva!
Amennyiben a bevándorlási nyomás hatására a schengeni rendszer megreccsen, az övezetbe vetett bizalom csökken, akkor veszélybe kerülhet a magyar vállalatok külgazdasági teljesítménye, mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. 
Vágólapra másolva!

Az országhatárok ideiglenes lezárása jelentős tervezési problémát okozhat például a "just in time" rendszerben dolgozó, raktárkapacitás nélküli beszállító cégeknek, mivel a szállítási idő megsokszorozódhat, mondta a tárcavezető a Világgazdaság exportkonferenciáján.

Szijjártó Péter az MTI tudósítása szerint azt mondta, hogy

ha megreccsen a schengeni rendszer, egyre többen bevezetik a belső határellenőrzést, a kamionok kilométeres sorokban állnak majd a határon,

és ezáltal a Magyarországon működő nagy nemzetközi vállalatok ütemezési gondokkal kerülnek szembe.

Szijjártó Péter szerint veszélybe kerülhet Magyarország külgazdasági teljesítménye Forrás: AFP/John Thys

A külgazdasági és külügyminiszter egy nappal korábban azt mondta, hogy az EU-ban továbbra is azokat az országokat támadják, amelyek betartják az uniós szabályokat, és megnevezik a kihívásokat.

Magyarország megvédi a határait,

és jó lenne, ha minden ország így tenne, amelynek schengeni határa van – utalt az olasz külügyminiszter keddi mondataira. Paolo Gentiloni „megrendítőnek” nevezte Magyarország migránsokkal szembeni fellépését.