Az exportfejlesztésről indul képzés

2015.09.25. 11:51

Exportfejlesztési képzés-sorozatot indított a Magyar Nemzeti Kereskedőház kis- és középvállalkozásoknak. A program jelentős része interaktív, így lehetőség lesz saját exportstratégia összeállítására is.

A magyar kkv-knak érdemes exportfejlesztést tanulniForrás: MTI/Mészáros János

Hat nap, 30 szakember

Az Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) hetedik alkalommal indítja el az Exportakadémia nevű tréning-sorozatot. A képzésen külkereskedelmi szakemberek, sikeres exportőrök, trénerek és az MNKH vezető munkatársai osztanak meg gyakorlati ismereteket a külpiaci tevékenység, a hozzá kapcsolódó marketing, piacfelmérés, finanszírozás, illetve külkereskedelem-technika területéről. A mostani képzés hat napján csaknem 30 szakember osztja meg tudását és szakmai tapasztalatait. A program jelentős része interaktív és gyakorlatokra épül, így egyebek mellett lehetőség nyílik saját exportstratégia összeállítására is.

Támogatás az exportfolyamatban

A kereskedőház célja, hogy komplex, egyablakos szolgáltatáscsomaggal segítse a magyar kkv-kat exporttevékenységük fejlesztésében. Ennek egyik, hatékony és a cégek körében sikeres eleme az Exportakadémia, hiszen a tanácsadástól a nemzetközi partnerkeresésen át a célzott üzletember-találkozók megszervezéséig a teljes exportfolyamatban támogatást tud nyújtani - mondta Kun Gábor, a MNKH vezérigazgató-helyettese. Az elmúlt években csaknem 100 kkv vezetője végezte el a képzést, a cégek nagy része már jelentős exportaktivitást folytat - közölte az MNKH.