Csapdapénzzel buktatták le a korrupt NAV-ost

Nemzeti Adó- és Vámhivatal, dohány NAV bevetési osztály, dohányipar, sajtótájékoztatót tartanak
A hazai dohányipar szereplői és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtótájékoztatót tartanak. Téma: a hazai feketekereskedelem állapota
Vágólapra másolva!
Hivatali visszaélés miatt letartóztatták a NAV egyik gondnokát. Az adóhivatal és a rendőrség is eljárást indít ellene.
Vágólapra másolva!

Kenőpénz elfogadása miatt őrizetbe vették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyik, gondnokként dolgozó alkalmazottját. A gyanú szerint a NAV-os kenőpénzt fogadott el, ráadásul a vesztegetőt is becsapta, mert semmilyen ráhatása nem volt azokra az ügyekre, amelyek elintézését megígérte a több százezres kenőpénz ellenében.

Csapdapénz buktatta le

A gondnok ellen

a Nemzeti Védelmi Szolgálat tett feljelentést,

amely alapján a rendőrség hivatali vesztegetés miatt őrizetbe vette. Elfogásakor a rendőrök inkognitóban ajánlottak fel neki csapdapénzt, amelynek átvételekor fogták el egy siófoki étteremben.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közölte, a férfi ellen méltatlansági eljárást indítottak. Szerintük bebizonyosodott, hogy megalapozottan gyanúsítható hivatali vesztegetéssel. "A NAV továbbra is zéró toleranciát alkalmaz a hivatali visszaéléssel szemben, és mindent elkövet annak érdekében, hogy a jövőben egyetlen ilyen eset se fordulhasson elő" - írták közleményükben.