Rekordot döntött az Apple iPhone-ok értékesítése a hétvégén. A debütálást követő 72 órában több mint 13 millió darab iPhone 6s és 6s Plus készüléket adtak el, amely jóval felülmúlta az előző (6 és 6 Plus) széria 10 millió darabos forgalmát. 

A várakozásokat felülmúló jó teljesítmény a kínai keresletnek is köszönhető volt, ugyanis az Apple történetében először Kína is szerepelt az első körös forgalmazók között. Ugyanakkor egyes piaci információk szerint a kínai disztribúciós hatás nélkül is sikerült volna a rekorddöntés, ugyanis mindössze 2-2,5 millió darab készüléket adhattak el a távol-keleti országban a nyitóhétvégén. Az új mobiltelefonok október 9-től immár 40 országban, köztük Magyarországon is elérhetőek lesznek - írja reggeli hírlevelében az Equilor.

A Google is nagyot domboríthat

Az Apple után a Google is nagy dobásra készül a mai eseményén. Az eddig kiszivárgott információk szerint bemutatják az Android operációs rendszer 6.0-s változatát. Érkezik a Nexus telefonsorozat legújabb modellje is, melyből rögtön kétféle változat is készül. A Nexus 5X-et az LG gyártja, míg a nagyobb kijelzővel szerelt 6P típust a Huawei. Ezenkívül új szériás tablet is debütálhat, immár Nexus helyett Pixel néven - derül ki az Equilor hírleveléből.

Az Apple-részvény árfolyam-alakulása év eleje ótaForrás: Investing.com, Investor.hu
A Google-részvény árfolyam-alakulása tavaly nyár ótaForrás: Investing.com, Investor.hu