Ralph Lauren 50 év után átadja a cége vezetését

A Ralph Lauren okospólója
Vágólapra másolva!
50 év után lemondott a saját nevét viselő divatcég vezetéséről az alapító, Ralph Lauren. A 76 éves üzletember csak a vezérigazgatói posztról mondott le, a ruhákat továbbra is ő tervezi majd.
Vágólapra másolva!

Az alapítót novembertől Stefan Larsson váltja a galléros pólóiról ismert Ralph Lauren élén. Larsson a Gap tulajdonában levő Old Navy nevű amerikai, elsősorban családanyákat megcélzó ruhakereskedő cég elnöke. "Ő érti, mit jelentenek az álmok. Ez az üzletág midig az álmokról szól, mert előre meg kell álmodni mindent, állandóan haladni, változni és újítani kell” – mondta utódjáról Ralph Lauren. Elmondta azt is: csak vezérigazgatói posztjáról mond le, de továbbra is ő lesz a cég vezető ruhatervezője.

Az olimpiai csapatnak is szállítottak

Ralph Lauren, születési nevén Ralph Lifshitz 1967-ben alapította meg divatcégét a New York-i Bronxban. A cég eredetileg nyakkendőket gyártott, ismertté azonban Polo nevű kollekciója tette.

A kollekció nyomán terjedt el a póló megnevezés a rövid ujjú, galléros felsőkre,

amelyeket Lauren a lovaspóló-játékosok meze alapján tervezett, és egyaránt gyártott belőlük női és férfi változatot.

A cég a 70-es években számos amerikai államban nyitott újabb üzleteket, majd 1981-ben Európában is terjeszkedni kezdett. 2007-re már a világ minden táján jelen volt, más üzletek ellátásán kívül 35 saját boltot is nyitottak, többek között Milánóban, Londonban, Moszkvában és Tokióban is. 2007-benn a Ralph Lauren Corporation éve bevétele 4,2 milliárd dollár volt, tavaly pedig már 7,5 milliárd.

2012-ben a Ralph Lauren tervezte az amerikai olimpiai formaruháját,

az utóbbi években pedig a ruhagyártás mellett éttermekbe is fektettek.

Rossz hír a Gapnek

A 41 éves Stefan Larsson 2012 óta vezette az Old Navyt, vezetősége alatt az áruházláncok forgalma emelkedett, annak ellenére, hogy eközben a Gap más üzleteiben visszaesés volt jellemző. Az Old Navy átvétele előtt pedig 15 évig a Magyarországon is ismert svéd üzletláncnál, a H&M-nél dolgozott.

A tőzsde optimista a váltással kapcsolatban, a bejelentés hírére, zárásig 3,9 százalékkal emelkedett a Ralph Lauren-részvények árfolyama.

A Gap részvényei azonban, akikkel Stefan Larsson megszakítja munkaviszonyát, 3,4 százalékot estek.