Az angol BKK egy javaslatot nyújtott be, ami ellehetetlenítené a autómegosztó alkalmazásokat a brit fővárosban.

A Transport for London javaslata visszaszoríthatja az Ubert, több olyan szabályozást javasol, amelyet nehéz lesz betartania az autómegosztó alkalmazásokat üzemeltető cégeknek.

A Transport for Londonnak (TfL) hasonló a feladata, mint itthon volt a BKK-nak, vagyis hogy összefogja és irányítsa a városi közlekedést és annak szabályozását.

Forrás: AFP/Andrew Caballero-Reynolds

A TfL úgy néz ki, hogy a tradicionális taxisok mellé állt – véli Jo Bertram, az Uber Egyesült Királyságbeli általános vezetője. Szerinte a javasolt változások senkinek nem fogják javítani az utazás élményé – nyilatkozta a Telegraphnak.

A lap értesülése szerint olyanokat tartalmaz a javaslat, minthogy a taxisoknak értesítenie kell az utasokat az utazás részleteiről az indulás előtt 5 perccel (az Uber arra törekszik, hogy 1 perc alatt felvegye valaki az utasokat, átlagos kiérkezési idejük 3 perc), nem mutathatják az autók pozícióját az utasoknak, az utasoknak lehetővé kell tenni, hogy 7 nappal előre foglaljanak taxit maguknak, egy sofőr csak egy operátornak dolgozhat egy időben.

Emlékezetes, hogy itthon egy új taxisrendelettel nehezítették meg az autómegosztók dolgát. Augusztustól csakis taxisengedéllyel és személyszállításra levizsgáztatott kocsival lehet utasokat szállítani.