Egy teherautónyi pénzt gyűjtött a lézerborotva

skarp, lézerborotva
Vágólapra másolva!
Nincs irritáció, nincs kopás, nincs műanyagszemét. A Skarp nevű innovációra eddig 2,7 millió dollárt dobtak össze az érdeklődők a Kickstarteren.
Vágólapra másolva!

Kevés dolog áll távolabb a szexitől, mint a reggeli borotválkozás csúnya, piros nyoma az arcon és a nyakon. A jelek szerint irdatlanul sokan osztják ezt a véleményt: a Kickstarteren rekordhatalmas összeget kalapoztak össze egy pengementes, innovatív, környezetkímélő borotvára, amelyik többek közt ezt a problémát is varázsütésre megoldja.

Az eszköz neve Skarp. Nincs benne zsilett, helyette vékony lézersugárral működik. A bőrfelülethez nem ér hozzá, csak megközelíti, amennyire lehetséges. Külsőre a hagyományos borotvára hasonlít, de egyetlen AAA elem elviszi körülbelül egy hónapig.

Karc-, irritáció- és vízmentesen működik Forrás: Kickstarter

A fejlesztő csapat kiemeli, hogy a borotva óriási könnyebbséget jelent a környezetnek is: csak az Egyesül Államokban évente 2 milliárd darab eldobható, de újra nem hasznosítható borotva súlyosbítja a hulladékproblémát.

Bár a közösségi kampány eredménye már most felülmúlja a csapat legszebb álmait – 160 ezer dollárt vettek célba eredetileg –, a Skarpot még bő két hétig lehet támogatni. Jelenleg 189 dollár a legkisebb összeg, amellyel be lehet szállni. A szerencsés korai madárkák 2016 márciusától mondhatják el magukról, hogy reggelente karcolás- és irritációmentesen, szinte vízhasználat nélkül, a „Megvágtam magam” helyzetet nagy ívben elkerülve teszik simává az arcbőrüket.