Ha Önnek nem nőtt a fizetése, rossz helyen dolgozik

2015.10.05. 16:27

2015-ben átlagban 2,6 százalékkal nőttek a bérek, 0,3 százalékos várt infláció mellett. Az ipari vállalatok átlag feletti béremelést adtak. A fizetések egyre nagyobb részét teszik ki a béren kívüli juttatások, a legnépszerűbb a cafeteria. Jövőre 3 százalékos átlagos fizetésemelkedés várható, az infláció viszont 2,3 százalék körül lesz.

Átlagosan 2,6 százalékkal nőttek a bérek 2015-ben a Hay Group tanácsadó cég bérpiaci felmérése szerint. A tervek szerint idén alig 0,3 százalékos lesz az infláció, és ha ez megvalósul, akkor év végéig 2,3 százalékos reálbér-növekedés realizálódik Magyarországon.

Az ipari vállalatok az élen

Átrendeződött az ágazatok hierarchiája is: az ipari vállalatok idén is átlag feletti fizetésemelést adtak dolgozóiknak, folytatva egy többéves trendet. Régebben a legfukarabb vállalatok közé tartoztak. Ráadásul a termelő vállalatok között jóval az országos átlag alatti a béreket befagyasztó cégek aránya. Mindennek az is az oka, hogy ezek a cégek már nemcsak a mérnökök, hanem a fizikai dolgozók és operátorok között is egyre súlyosabb munkaerőhiánnyal küzdenek – mondja Magyar Szilvia, a Hay Group szenior tanácsadója. 

Az iparban emelkedtek legjobban a bérek, egyre nagyobb a munkaerőhiányForrás: AFP/Mario Laporta

Nem csillapodik a pénzügyi válság hatása: még a legtöbb bért emelő pénzügyi vállalatok is csak az átlag alatti fizetésemelést tudtak végrehajtani. 

Több a béren kívüli

Az utóbbi években egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak az alapbéren kívüli juttatások. A teljesítményalapú bónuszok néhány évvel ezelőtt az összes munkavállaló átlagát tekintve a fizetési csomagnak csupán 7 százalékát tették ki, mára ez a szám 9,5 százalékra kúszott fel. 

A válság óta folyamatosan növekszik a ténylegesen kifizetett bónuszok aránya is, ami azt jelenti, hogy a kitűzött célokat nagyobb arányban tudják teljesíteni a munkavállalók és a vállalatok. A Hay Group elemzői várakozásai szerint ez a trend jövőre is folytatódhat. 

A cafeteria a legnépszerűbb

A béren kívüli juttatások sztárja továbbra is a cafeteria, a rugalmas juttatási rendszer, amelyben meghatározott keretösszegen belül különböző elemeket (SZÉP-kártya, Erzsébet-utalvány, nyugdíjpénztári hozzájárulás, közlekedési támogatás stb.) választhat a munkavállaló. 

E juttatás esetében a kulcsot a bruttó keretösszeg mértéke jelenti, amelyet a felmérésben részt vevő vállalatok jelentős hányada – közel 20 százaléka – emelt meg, viszont az emelés mértéke csak kismértékű volt, átlagosan 3 százalék. Ez alapján a cafeteria bruttó értéke az összes munkavállaló átlagát tekintve évi 337 ezer forint. 

Jövőre már nem lesz ilyen jó

A jövő évi előrejelzés már kevésbé kecsegtető. 2016-ra ugyanis az elemzők 2,3 százalékos inflációt jósolnak, a tervezett béremelés mértéke viszont csak 3 százalék körüli lesz. A reálbér-növekedés tehát folytatódik ugyan, de jelentősen lelassulva.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK