Jelszó nélkül könnyebb lesz az online vásárlás

jelszó password biztonság
Vágólapra másolva!
Hamarosan akár jelszavak megadása nélkül, az ujjlenyomatunkkal vagy a pillantásunkkal is vásárolhatunk online. Az új generációs hitelesítés fontos előrelépés, mert a jelszó nélküli vásárlás új távlatokat nyit a kereskedelemben. 
Vágólapra másolva!

Új megoldás a jelszavak a helyett

A MasterCard most bejelentett innovációja, az Identity Check többek között egyszeri SMS-jelszót és ún. biometrikus fizetést is alkalmaz.

és azt várják el a legkorszerűbb technológiától, hogy egyszerűbbé és biztonságosabbá tegye tranzakcióikat” – mondta Ajay Bhalla, a MasterCard vállalati biztonsági megoldásokért felelős elnöke. Eddig az számított, hogy a felhasználó mit tud, mostantól viszont az a lényeges, hogy milyen eszközökkel rendelkezik és ki ő.

Az interneten vásárlóknak gyakran meggyűlik a bajuk a jelszavakkal. Forrás: Origo

A jelszó biztonságos, de nem kényelmes

A vásárlók 53 százalékával előfordul, hogy nem emlékszik egy-egy fontos jelszóra, és ezek visszaállításával tíz percnél is hosszabb időt tölt el – derül ki a MasterCard fogyasztói felméréséből.

A felhasználók több mint egyharmada hagyja félbe az internetes vásárlást emiatt.

Tízből hatan pedig azért nem tudják megvenni a kiszemelt terméket, mert a jelszó visszaállításával eltöltött percek miatt kifutnak abból az időkeretből, amit a webshop – biztonsági okokból – a vásárlásra meghatározott.

A kutatás arra is rámutat, hogy a fogyasztók több mint fele szeretné, ha a jelszavakat valami sokkal kényelmesebb, de ugyanazt a biztonsági szintet és egyszerűséget nyújtó azonosítási módszer váltaná fel. Az Identity Check szolgáltatás első körben az egyesült államokbeli pénzügyi intézményeknek lesz elérhető 2016 közepéig, 2017-ben a világ minden tájára kiterjesztik.