20 ezer VW-dolgozót hívtak össze

VW, Volkswagen
Wolfsburg, 2015. szeptember 25. Egy Volkswagen Passat autó kipufogócsövei a német járműgyártó csoport wolfsburgi gyára előtt 2015. szeptember 25-én. A VW igazgatótanácsa ezen a napon dönt a következő vezérigazgató személyéről. Az amerikai Környezetvédelmi Ügynöksége (EPA) szeptember 18-án leleplezte a céget, hogy olyan szoftvert telepített 482 ezer dízelüzemű járművébe, amelynek segítségével kijátszhatók a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó amerikai előírások. (MTI/EPA/Julian Stratenschulte)
Vágólapra másolva!
A dízelbotrány egyelőre nem fenyeget munkahelyeket a Volkswagen konszernnél - mondta a társaság üzemi tanácsának elnöke kedden a németországi Wolfsburgban működő központi gyártóbázison soron kívül tartott üzemi gyűlésen.
Vágólapra másolva!

Bernd Osterloh a több mint 20 ezer dolgozó részvételével tartott gyűlésen elmondta, hogy

pillanatnyilag az alkalmazottak és a kölcsönzött munkavállalók állását sem fenyegeti a dízelbotrány,

és a társaság vezetése mindent megtesz a munkahelyek megőrzéséért.

A bónusz kevesebb lesz

Ugyanakkor a Bentley-től a Skodáig 12 márkát összefogó csoport legfőbb márkája, a Volkswagen eredményét biztosan rontja a botrány, és ez a fizetésen felül járó bónuszban is tükröződik majd.

Forrás: MTI/EPA/DPA/Julian Stratenschulte

A hosszabb távú hatások pedig kiszámíthatatlanok, mert nem látható előre, hogy miként változik a társaság megítélése a vásárlók körében - mondta Bernd Osterloh az üzemi tanács közleménye szerint a nyilvánosság kizárásával tartott gyűlésen, amelyen az új vezérigazgató, Matthias Müller is felszólalt.

A VW világszerte nagyjából 600 ezer embert foglalkoztat, több mint 75 ezret Wolfsburgban.