Trombitarézből készítették az aranytömböket

Vágólapra másolva!
Több száz kilogramm aranytömbről derült ki, hogy egyszerű hamisítvány. A kétes eredetű fémtárgyak tulajdonosa két, Hujber Ottóhoz köthető cég.
Vágólapra másolva!

Az aranyhamisítási ügyben érintett Kézizálog Zrt. és tulajdonosa főleg magánszemélyeket csapott be, ráadásul úgy, hogy tanúsítványokkal is félrevezette ügyfeleit, írja a Napi.hu. Az aranyhamisítási ügyben nyomozó hatóságok a portál értesülései szerint összesen 339,4 kilogramm tömbről derítették ki, hogy arany helyett trombitarézből készültek. Úgy tudják, hogy a pórul járt tulajdonos két, Hujber Ottó érdekkörébe tartozó vállalkozás.

A GoldEurope Kft. és a Loyal Bank Ltd. Magyarországi Képviselete hitelek fedezeteként jutott az „aranytömbökhöz”, amelyek értéke – ha valóban aranyból készültek – több milliárd forint lett volna, közölte a portál. Mint írják, az ügyben másik érintett pénzintézet az időközben csődbe ment Alba Takarékszövetkezet, amely 600 millió forintot bukott a csaláson. Értesüléseik szerint a több száz kilogrammos „rézfogást” egy biztonságtechnika cég raktárában találták.