Trombitarézből készítették az aranytömböket

2015.10.07. 16:11

Több száz kilogramm aranytömbről derült ki, hogy egyszerű hamisítvány. A kétes eredetű fémtárgyak tulajdonosa két, Hujber Ottóhoz köthető cég.

Az aranyhamisítási ügyben érintett Kézizálog Zrt. és tulajdonosa főleg magánszemélyeket csapott be, ráadásul úgy, hogy tanúsítványokkal is félrevezette ügyfeleit, írja a Napi.hu. Az aranyhamisítási ügyben nyomozó hatóságok a portál értesülései szerint összesen 339,4 kilogramm tömbről derítették ki, hogy arany helyett trombitarézből készültek. Úgy tudják, hogy a pórul járt tulajdonos két, Hujber Ottó érdekkörébe tartozó vállalkozás.

A GoldEurope Kft. és a Loyal Bank Ltd. Magyarországi Képviselete hitelek fedezeteként jutott az „aranytömbökhöz”, amelyek értéke – ha valóban aranyból készültek – több milliárd forint lett volna, közölte a portál. Mint írják, az ügyben másik érintett pénzintézet az időközben csődbe ment Alba Takarékszövetkezet, amely 600 millió forintot bukott a csaláson. Értesüléseik szerint a több száz kilogrammos „rézfogást” egy biztonságtechnika cég raktárában találták.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK