Fizetőparkoló lett a Tesco Váci úti áruháza előtti parkoló. A multi sorompókat szerelt fel, az áruházlánc pont a vevők érdekeit tartja szem előtt.

A Hvg.hu írta meg először, hogy egy talpig esőköpenybe burkolózott automatapótló hölgytől lehet parkolócédulát átvenni a Váci úti Tesco parkolójában. A cetlin a Szent György Biztonsági Megoldások Kft. logója szerepelt. 

Ne legyen P+R parkoló

A Váci úti áruház parkolóját sokan úgynevezett P+R parkolónak használták, ezzel pedig az áruházba érkező vásárlók elől foglalták el a parkolóhelyeket, ezért döntöttünk a fizető parkolás mellett - írta a Tesco az Origónak. 

A díjfizetési kötelezettség bevezetése a vásárlók érdekeit szolgálja, hogy az áruház bejárataihoz közelebb eső területeken is legyen szabad parkolóhely.

Fotó: Bielik István - Origo

Az első 3 óra ingyen van

A parkolás az első 3 órában ingyenes, utána minden megkezdett óra 500 forintba kerül. Érkezéskor a vásárlók parkolócédulát kapnak, rajta az érkezés idejével. Kifelé ez alapján tudják, hogy kell-e fizetni, vagy nem – írta a Tesco.

A Tesco vizsgálja, hogy vásárlói érdekében máshol is fizetőssé teszi üzletei előtt a parkolást. A parkoló területe a Tesco tulajdona. A legfontosabb cél az, hogy a vásárlók kényelmesen tudjanak parkolni, és a konstrukciót is ennek megfelelően alakították ki – írták az Origónak.

A karácsonyi időszakban a parkoló díjkötelezettség alóli felmentéséről egyelőre nem született döntés, ennek lehetőségét még vizsgálják. 

A Tesco lépése nem egyedi, az IKEA is pénzt kér a parkolásért az Örs vezér téri áruházában, ott az első két óra ingyenes, és a legalább 10 ezer forintos vásárlás pedig mentesít a parkolási díj megfizetése alól.